•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 14 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Πώς θα βοηθήσεις το παιδί να σταματήσει την πιπίλα;

( λέξεις)
Πώς θα βοηθήσεις το παιδί να σταματήσει την πιπίλα;

Στην αρχή την αγάπησες γιατί ηρεμούσε το μωρό σου όταν εσύ δεν μπορούσες. Μετά κατάλαβες ότι κοιμάται μόνο με την πιπίλα. Αλλά μετά η πιπίλα έγινε ένα αναγκαίο κακό: δεν πήγαινε πουθενά χωρίς αυτή, ξυπνούσε και την αναζητούσε και έκανε τα πρώτα του βήματα με κίνητρο την πιπίλα, όχι...εσένα! Οι παιδίατροι συνιστούν χρήση της πιπίλας για ένα χρόνο προκειμένου να κοιμούνται τα μωρά πιο εύκολα και να μειώσουν τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου. Αν, όμως, το μωρό σου έχει φτάσει 3 ετών κι ακόμα έχει την πιπίλα πως θα καταφέρεις να την αποχωριστείτε;

Μην έχεις πιπίλες στο σπίτι από μια ηλικία και μετά: Όσο πιο νωρίς το κάνεις τόσο πιο εύκολο θα είναι και για σένα και για το παιδί. Βρες την κατάλληλη στιγμή κι απλά πέτα τις πιπίλες από το σπίτι.

Πες όχι: Είναι απότομο αλλά κάποιες φορές αποτελεσματικό. Την επόμενη φορά που το παιδί ζητήσει την πιπίλα, πες όχι, εξηγώντας τους λόγους. Φάση είναι, θα περάσει!

Απομάκρυνε τις πιπίλες σταδιακά: Κράτα τις πιπίλες μόνο για τον ύπνο και σταδιακά δίνε τις όλο και λιγότερο!

Δώσ’τες στην ... νεράιδα: Ξέρεις... οι νεράιδες που χρειάζονται τις πιπίλες για να χαρίζουν όμορφα όνειρα στα παιδάκια! Αυτές

Διάβασε μια ιστορία: Υπάρχουν βιβλία με ιστορίες που βοηθούν τα παιδιά να σταματήσουν την πιπίλα. Μέσα από τις ιστορίες των ηρώων θα μάθουν ότι η πιπίλα είναι μόνο για... μικρά μωρά!

Χαρίστε τις πιπίλες στα άλλα παιδάκια, όχι στα αλήθεια φυσικά. Αλλά είναι ένας καλός τρόπος να πεις στο παιδί σου ότι δεν μπορεί να έχει τις πιπίλες του γιατί πρέπει να τις δώσει στα παιδάκια που μόλις γεννήθηκαν!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr