•   Κυριακή, 14 Απριλίου
  • 21 C
    Αθήνα
Μπαμπάς

Μπαμπάς στο μαιευτήριο: Πως θα επιβιώσεις!

( λέξεις)
Μπαμπάς στο μαιευτήριο: Πως θα επιβιώσεις!

Το σημαντικό είναι να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και τον ενθουσιασμό σου, ειδικά την ώρα που πηγαίνετε στο μαιευτήριο αλλά και την ώρα που ετοιμάζεται για την γέννα. Ό,τι κι αν ακούσεις, ό,τι κι αν σου πει, πρέπει να αντιδράσεις με τρυφερότητα και αισιοδοξία. Και γιατί όχι; Σε λίγες ώρες θα κρατάτε το μωράκι σας αγκαλιά!

Πως θα κάνεις αυτή την εμπειρία πιο ευχάριστη;

Μην ξεχάσεις την φωτογραφική μηχανή: Μπορεί η γυναίκα σου να μην έχει καμιά όρεξη να ποζάρει αλλά μετά θα σε ευγνωμονεί. Ειδικά για εκείνη τη φωτογραφία με την πρώτη αγκαλιά με το μωρό!

Μην γκρινιάξεις: Θα κουραστείς, θα διψάσεις, θα θέλεις να ξεπιαστείς. Εκείνη όμως θα έχει περισσότερες ανάγκες. Κάνε υπομονή και δείξε την συμπαράστασή σου.

Μην ξεχάσεις να την φροντίζεις συνέχεια. Μπορεί να νομίζεις ότι βρίσκεται στα χέρια του νοσηλευτικού προσωπικού, όμως εσένα έχει ανάγκη να της πιάσεις το χέρι, να της δώσεις νερό, να την ρωτήσεις πως είναι. Τόσο κατά τη διάρκεια του τοκετού όσο και μετά.

Μίλα με την μαία. Ακολούθα τις οδηγίες της και προσπάθησε να είσαι ευγενικός. Έτσι θα καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα όμορφο κλίμα!

Μην λες τη γνώμη σου: Αν δεν θέλεις να αγχώσεις την γυναίκα σου, να μπερδέψεις τη μαία και να ξεκινήσεις συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά καλό είναι να μην πεις «τώρα έρχεται ακόμα μια σύσπαση», «σε λίγη ώρα θα βγει» και άλλα τέτοια. Όπως έχεις ήδη καταλάβει, είναι πολύ πιθανό να εκνευρίσεις την επίτοκο αντί να την βοηθήσεις!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr