•   Τρίτη, 16 Απριλίου
  • 17 C
    Αθήνα
Συνεντεύξεις

Νίνα Αλτάνη

( λέξεις)
Νίνα Αλτάνη

Δημοσιογράφος με "δυνατό" κείμενο, γυναίκα με χιούμορ και πολύ επικοινωνιακή. Ίσως για αυτό διαπρέπει στο Arts & Cultural communication της εταιρείας Zuma Communication. Και το πιο σημαντικό: Έχει πάντα χρόνο για όλους και για όλα. Για τα παιδιά, για τη δουλειά, για τους φίλους (ακόμα κι αν πρόκειται για παλιούς φίλους που έχουν χαθεί). Για αυτό και για τόσα άλλα είναι μαμά-πρότυπο και χαιρόμαστε που μας απαντά στο ερωτηματολόγιο του Γιατί Μαμά!

Πώς ένιωσες όταν έμαθες ότι είσαι έγκυος;
Δεν ήμουν ούτε 26 χρονών. Καθόμουν στο κρεβάτι οκλαδόν και μιλούσα σε ένα τεστ εγκυμοσύνης! Μέσα σε δευτερόλεπτα ένοιωσα ευτυχισμένη με έναν πρωτόγνωρο τρόπο. Παράλληλα όμως, μικρή, απροετοίμαστη και «λίγη». Εκείνη τη μέρα, μπλέχτηκαν γλυκά όλα τα συναισθήματα που μπορεί κάποιος να έχει.

Πόσο έτοιμη αισθανόσουν τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης;
Δε μπορώ να δεχτώ τον όρο «έτοιμη». Δεν ξέρω αν ποτέ στα αλήθεια κάποιος νοιώθει έτοιμος να γίνει γονιός, καθώς δεν περνάμε καμία διαδικασία προετοιμασίας. Οπότε το πιο ειλικρινές συναίσθημα που είχα ήταν ότι ήθελα πλέον συνειδητά να είμαι η μαμά!

Η στιγμή της γέννησης... Τι θυμάσαι από εκείνα τα λεπτά;
Η στιγμή που ακούς το κλάμα του μωρού αγγίζει τον ορισμό της πληρότητας! Ήταν οι δύο πιο δυνατές στιγμές της ζωής μου. Γέννησα τόσο εύκολα που όταν βλέπω έγκυο εύχομαι να γεννήσει με τον ίδιο τρόπο. Στην πρώτη γέννα γέλασαν όλοι όσοι παρευρίσκονταν, καθώς δε σταμάτησα να λέω «ευχαριστώ» στον καθένα ξεχωριστά! Ήταν η στιγμή που ο γυναικολόγος μου είπε γελώντας: «Η Νίνα πήρε το Όσκαρ»!

Αν έπρεπε να περιγράψεις τον εαυτό σου ως μαμά με 3 λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;
Σε μόνιμη εκπαίδευση!

Ποια είναι η πιο τρυφερή στιγμή που έχετε περάσει με το παιδί σου;
Το βραδινό φιλί πριν κοιμηθούν!

Περνώντας ο καιρός, συνειδητοποιείς πως μαμά είναι:
Είναι το παράθυρο για τη ζωή. Πάντα ανοιχτό, άλλοτε για να φεύγουν μακριά τα παιδιά και άλλοτε για να επιστρέφουν. Δυνατή και ευαίσθητη, σοβαρή και αστεία, ανεκτική και απόλυτη. Μα πάνω από όλα μαμά είσαι όταν ξεπερνάς το εγώ και μαθαίνεις το εμείς.

Αν έπρεπε να δώσεις μια συμβουλή στις άλλες μαμάδες αυτή θα ήταν να:
Δεν υπάρχει manual μητρότητας!

Αν μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή (και να σε ακούσει) στο παιδί σου θα ήταν:
Να «φροντίζουν» την ψυχή τους.

Tι σου έμαθε η δική σου μαμά και το εφαρμόζεις κι εσύ;
Να νοιάζομαι!

Και τελικά... Γιατί μαμά;
Επειδή είναι μαγικό να κλαις από ευτυχία! 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr