•   Παρασκευή, 26 Απριλίου
  • 16 C
    Αθήνα
Συνεντεύξεις

Ελενη Ανδρεάδη

( λέξεις)
Ελενη Ανδρεάδη

Στην Περιβαλλοντοπόλ έχει σημάνει συναγερμός. Ο Ιβάν Φον Βαμπάουερ έχει βαλθεί να καταστρέψει τους ωκεανούς όλης της γης. Τι μπορούμε να κάνουμε; Σ’ αυτή την πολύ κρίσιμη ερώτηση απαντά η Ελένη Ανδρεάδη μέσα από το καινούριο βιβλίο της best seller σειράς Πράκτορες του Πλανήτη με τίτλο «Τα Τέρατα των Ωκεανών» (εκδ. Μεταίχμιο) και- φυσικά- μέσα από την άκρως απόρρητη συνέντευξη που ακολουθεί, αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Γιατί Μαμά!

Μόλις κυκλοφόρησε το τρίτο σας βιβλίο «Τα Τέρατα των Ωκεανών» με μια νέα άκρως απόρρητη μυστική αποστολή. Ποια είναι αυτή;
Ο αναγνώστης και πρωταγωνιστής, στο καινούριο βιβλίο «Τα Τέρατα των Ωκεανών», καλείται να σταματήσει το ύπουλο πλάνο του Ιβάν Φον Βαμπάουερ, ο οποίος έχει εξαπολύσει τέσσερα τέρατα στους ωκεανούς για να καταστρέψει τις θάλασσες. Μέσα από αυτή την αποστολή τα παιδιά θα μάθουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι θάλασσές μας, ότι οι άνθρωποι τελικά βάλαμε τα τέρατα εκεί, αλλά και πως μπορεί ο καθένας μας να βοηθήσει στη σωτηρία τους μέσα από καθημερινές πράξεις. 

Διαβάσαμε πως και τα τρία βιβλία της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη θα κυκλοφορήσουν σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;
Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση που τα βιβλία θα κυκλοφορήσουν σε πολλές χώρες του εξωτερικού, και στον Αραβικό κόσμο. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι παγκόσμια. Η ελπίδα μου είναι πως όσους περισσότερους Πράκτορες του Πλανήτη έχουμε στον κόσμο, τόσο περισσότερο μπορεί κάποιοι από αυτούς να εμπνευστούν και να κινητοποιηθούν ώστε να συμβάλλουν σε λύσεις στις χώρες τους.  

Τι θα απαντούσατε στην ερώτηση του δικού σας παιδιού «Γιατί μαμά οι μεγάλοι καταστρέφουν τον πλανήτη»;
Θα του μιλούσα για την οικογένεια Τεμπελχανά, που εμφανίζεται στα βιβλία. Χωρίς να είναι κακή, μέσα από την αδιαφορία και απραξία της, τελικά καταλήγει να είναι ο σημαντικότερος εχθρός του πλανήτη. Θα του έλεγα επίσης πως, όπως έγραψα στο πρώτο βιβλίο, η αλήθεια είναι πως όλοι κρύβουμε ένα μικρό Τεμπελχανά μέσα μας - τα παιδιά λιγότερο από τους μεγάλους! - και ο στόχος μας είναι να μην τον αφήσουμε να μας κυριεύσει, αλλά να αγωνιστούμε για να σώσουμε τον πλανήτη μας.

Από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να γίνει πράκτορας του πλανήτη και με ποιους τρόπους;
Τα βιβλία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 8-12. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει Πράκτορας του Πλανήτη, είτε διαβάζοντας τα βιβλία, είτε πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα μας  http://www.planetagents.org/, είτε καλώντας την οργάνωση Πράκτορες του Πλανήτη στο σχολείο του για να συμμετάσχει σε κάποιο πρόγραμμα.

Συνέντευξη στη Μυρτώ Κάζη

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr