•   Δευτέρα, 15 Απριλίου
  • 25 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Θάλασσα και παιδιά! Αυτοί είναι οι λόγοι που τη λατρεύουν...

( λέξεις)
Θάλασσα και παιδιά! Αυτοί είναι οι λόγοι που τη λατρεύουν...

Θάλασσα και φαντασία!
Δε νομίζω να έχει ακούσει καμία μαμά όταν φωνάζει στο μικρό της "έλα ήρθε η ώρα να πάμε σπίτι" όταν βρίσκεται στη θάλασσα την απάντηση  “ναι έρχομαι..." . Κανένα, μα κανένα παιδάκι όσες ώρες κι αν καθίσει στη θάλασσα δεν θα σας πει ότι θέλει να φύγει. Σύμφωνα με έρευνες η θάλασσα βοηθάει στο να εξάρει την φαντασία των παιδιών. Από ένα μικρό παράξενο βότσαλο μέχρι κάποιο κοχύλι ή ένα μικρό ψαράκι που μπορούν να δουν τα παιδιά στη θάλασσα ανακαλύπτουν ένα καινούργιο μαγικό κόσμο. Ειδικά αν μιλάμε για παιδιά που μένουν σε πόλεις τότε η φαντασία τους πραγματικά οργιάζει!

Υγεία & θάλασσα.
Αυτό σίγουρα το έχουμε παρατηρήσει και ως ενήλικες, το πόσο δηλαδή είναι ευεργετική η επίδραση της θάλασσας και των μπάνιων στην υγεία και στο σώμα μας. Στις μικρές ηλικίες είναι πολύ βοηθητική σε περιπτώσεις που το παιδί σας πάσχει από άσθμα ή από κάποια αλλεργία. Επιπλέον η (σωστή) έκθεση στον ήλιο βοηθάει στο να απορροφήσει ο οργανισμός του αρκετή Bιταμίνη D που βοηθάει στην παραγωγή ασβεστίου, συστατικά απαραίτητα για έναν γερό και δυνατό σκελετό.

Θάλασσα & ελευθερία!
Παρατηρείστε τον εαυτό σας όταν είστε στη θάλασσα. Είστε χωρίς παπούτσια, χωρίς ρούχα και καθετί περιττό που σας βαραίνει στην καθημερινότητά σας. Ε, κάπως έτσι αισθάνονται και τα μικρά σας! Μην απορείτε λοιπόν που δεν θέλουν να ξεκολλήσουν από την θάλασσα όταν τους λέτε ότι ήρθε η ώρα να φύγετε.

Θάλασσα & κοινωνικοποίηση.
Μπορεί να ακουστεί τραβηγμένο αλλά δεν είναι καθόλου. Στην θάλασσα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κάνουν νέες γνωριμίες, να κοινωνικοποιηθούν μέσω του παιχνιδιού και φυσικά μαθαίνουν την έννοια του “μοιράζομαι”. Παίζουν όλα μαζί με τα παιχνίδια τους, κάνουν βουτιές και τρέχουν πάνω κάτω και κάνουν με αυτό τον τρόπο καινούργιους φίλους! Τι πιο όμορφο!

Επομένως την επόμενη φορά που θα ακούσετε το “μαμά, έρχομαι σε πέντε λεπτά”, αφήστε το παιδάκι σας να απολαύσει αυτά τα λεπτά! Και καθίστε σε μια άκρη και χαλαρώστε μαζί του!

 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr