•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 20 C
    Αθήνα
Γονείς - Μαμά

Κεφάλαιο ραγάδες! Πώς θα τις αποφύγω;

( λέξεις)
Κεφάλαιο ραγάδες! Πώς θα τις αποφύγω;

Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι αυτός ο νέος "εχθρός" μας για να ξέρουμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε.

Πώς προκύπτουν οι ραγάδες;
Είναι απολύτως λογικό και φυσιολογικό με την αλλαγή που προκαλείται στο βάρος μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα μας να προσπαθεί να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα. Συνέπεια όλου αυτού είναι και το ότι το δέρμα μας προσπαθεί να αυξήσει την ελαστικότητά του και πολλές φορές να την υπερβεί. Έπειτα από την εγκυμοσύνη το σώμα προσπαθεί να επανέλθει στην αρχική του μορφή με αργό όμως ρυθμό και αυτή η κατάσταση δημιουργεί τις ραγάδες. 

Μπορώ να τις αποφύγω ή έστω να τις ελαττώσω;
Εδώ τώρα θα σας απογοητεύσω γιατί είναι λίγο δύσκολο να αποφύγουμε εντελώς την εμφάνισή τους. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι όλα εξαρτώνται και από άλλους παράγοντες. Τι θέλω να πω; Η καθεμία από εμάς είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετική επιδερμίδα ή μπορεί να έχει κάνει και άλλες γέννες. Για παράδειγμα εγώ στην δεύτερη εγκυμοσύνη που πήρα περισσότερα κιλά έκανα λιγότερες ραγάδες… Τι να πεις?!

Πώς θα απαλύνω την όψη τους;
Μια πολύ απλή λύση είναι για να μπορέσετε να τις ελαττώσετε είναι να κάνετε καθημερινή ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας με κάποια κρεμούλα ή κάποιο έλαιο κατάλληλο ειδικό για αυτές τις περιπτώσεις. Συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας για μια τέτοια αντιμετώπιση. Ειδικά το βράδυ πριν κοιμηθείτε η ενυδάτωση της επιδερμίδας και κυρίως γύρω από την περιοχή της κοιλιάς όχι μόνο θα σας τονώσει αλλά θα σας χαλαρώσει και εσάς και το μωρό σας!

Και να σας πω κάτι; Και τι πειράζουν μερικές ραγάδες; Κρατάτε στα χέρια σας το θαύμα της φύσης!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr