•   Τρίτη, 23 Ιουλίου
  • 34 C
    Αθήνα
Γυναίκα

Γυμνάσου κάνοντας σκοινάκι κι θα δεις διαφορά

( λέξεις)
Γυμνάσου κάνοντας σκοινάκι κι θα δεις διαφορά

Αν σου ζητούσα να πας νοητά πίσω, πολύ πίσω, στην παιδική σου ηλικία, όταν έκανες διάλειμμα στο σχολείο ή όταν μαζευόσασταν με τα παιδιά της γειτονιάς τα απογεύματα του καλοκαιριού και παίζατε παρέα, σίγουρα κάπου εκεί θα εντόπιζες τον εαυτό σου να κάνει σκοινάκι.

Και πώς να μην, αφού επρόκειτο για μία από τις αγαπημένες παιδικές συνήθειες όλων μας. Αν, τώρα, σου έλεγα ότι αυτή η old school πρακτική, την οποία αγαπούν οι boxers, πρέπει να γίνει και η δική σου αγαπημένη άσκηση στην ενήλικη ζωή σου, τι θα έλεγες;

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η άσκηση με σκοινάκι έχει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό σου, συνδυάζοντας την εκγύμναση των οστών, των μυών και της ισορροπίας του σώματος, έτσι όπως δεν το πετυχαίνει κανενός άλλου είδους άσκηση.

Αρκεί να το δοκιμάσεις μία φορά για να θυμηθείς πόσο γρήγορα κάνει την καρδιά σου να χτυπά, αν και αυτό εξαρτάται καθαρά από το πώς θες εσύ να είναι ο ρυθμός σου, καθώς εσύ ορίζεις το πόσο γρήγορα ή αργά θα κάνεις την άσκησή σου.

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικός ο συγχρονισμός που απαιτείται σε σε αυτό το είδος άσκησης και αυτός είναι και ο λόγος που την προτιμούν οι boxers, καθώς την ίδια στιγμή πρέπει να λειτουργήσουν μαζί το κάτω και το πάνω μέρος του σώματος, σε απόλυτη αρμονία με το μυαλό. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι μικρά παιδιά με κινησιολογικά προβλήματα διδάσκονται από μικρά να πηδούν σκοινάκι.

Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι πως δεν ενδείκνυται να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι κατ' αυτό τον τρόπο αν δεν ακολουθείς γενικά μια γυμναστηριακή ρουτίνα και αν είσαι "αρχάρια". Αν, αντίθετα, όλο και κάποιο είδος γυμναστικής κάνεις εβδομαδιαία, τότε μπορείς δειλά δειλά να εντάξεις και ένα 5λεπτο με σκοινάκι στο καθημερινό σου πρόγραμμα και θα δεις σίγουρα αποτελέσματα.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr