•   Παρασκευή, 26 Απριλίου
  • 21 C
    Αθήνα
Γονείς & More

Έξι δικές μου συμβουλές για χαρούμενες διακοπές.

( λέξεις)
Έξι δικές μου συμβουλές για χαρούμενες διακοπές.

Ποια όμως είναι όλα εκείνα που θα πρέπει να προσέξουμε για να μας μείνουν ευχάριστα, και όχι δυσάρεστα, αξέχαστες; Προσπάθησα να συλλέξω δικιές μας εμπειρίες και τις μοιράζομαι μαζί σας. Φαίνονται ίσως απλά, αλλά είναι ΤΟΣΟ σημαντικά...

Tip 1
Ιδιαίτερη προσοχή στην έκθεση στον ήλιο: Ειδικά για τα μωράκια καλό είναι να μην εκτίθενται καθόλου στον ήλιο και φυσικά ακόμα κι αν δεν είναι κάτω από τον ήλιο να φορούν πάντα αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας. Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα μας οι απαγορευμένες ώρες είναι 11.00 με 16.00 και πραγματικά όταν βλέπω γονείς με μωρό στον ήλιο το μεσημέρι, αισθάνομαι τουλάχιστον έξαλλη!

Tip 2
Απαραιτήτως γυαλιά ηλίου, καπέλο και φυσικά ανοιχτόχρωμα ρούχα που αποτρέπουν τη συγκέντρωση ηλιακής ακτινοβολίας πάνω στο μωρό σας.

Tip 3
Φροντίστε για την επαρκή ενυδάτωσή τους. Αν ετοιμάζεστε να φύγετε για τη θάλασσα τότε καλό είναι πριν να του δώσετε να πιει αρκετό νερό, ώστε να παραμείνει ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο αλλά και της όποιας δραστηριότητας θα κάνει στη θάλασσα. Το καλοκαίρι θα εκπλαγείτε με το πόσο νερό πίνουν τα μωρά..Εμείς το πρώτο καλοκαίρι του Οδυσσέα, είχαμε ανησυχήσει πως είχε κάτι γιατί άδειαζε τα μπιμπερό δύο δύο. Όμως το μωρό μας, απλά διψούσε!

διακοπές

Tip 4
Αν οι φετινές σας διακοπές θα γίνουν σε κάποια ξενοδοχειακή μονάδα, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια του μωρού σας. Ποτέ μα ποτέ μην το αφήσετε μόνο του κοντά σε μια πισίνα χωρίς τη δική σας επίβλεψη αλλά και την ύπαρξη ναυαγοσώστη. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη θάλασσα! Δεν θα το πιστέψετε, αλλά καμιά φορά ένα δευτερόλεπτό είναι αρκετό για να γλυστρίσει το μικρό δελφινάκι στο νερό...

Tip 5
Καλό είναι να έχετε μαζί σας μικρά και υγιεινά σνακ που θα το βοηθήσουν να ξεχάσει την πείνα του μέχρι την ώρα του φαγητού. Ιδανικά σνακ εννοώ τα φρούτα, τους χρυμούς ή κάποιο κράκερ.

Tip 6
Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα διάφορα παιχνίδια θαλάσσης όπως για παράδειγμα τα στρώματα, σαν σωσίβια ή μέτρο ασφάλειας. Δεν τα υποκαθιστούν, απλώς αποτελούν μέσο ψυχαγωγίας για το μπάνιο σας. Συνεπώς το παιδί πάντα πρέπει να κάνει το μπάνιο του με κάποιο σωσίβιο και φυσικά με την επίβλεψη ενήλικα.

Καλές διακοπές! Με λίγη προσοχή και λίγη παραπάνω κούραση (ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας) όλα θα είναι τέλεια!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr