•   Κυριακή, 14 Απριλίου
  • 23 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη θερμοπληξία.

( λέξεις)
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη θερμοπληξία.

Η υπερβολική έκθεση του μικρού μας στον ήλιο, ειδικά σε ώρες που δεν επιτρέπονται, ενέχουν τον κίνδυνο να αυξηθεί κατά πολύ η θερμοκρασία σώματος του παιδιού με αποτέλεσμα την θερμοπληξία. Ποια είναι λοιπόν τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για να την αντιμετωπίσουμε;

θερμοπληξία

Συμπτώματα
Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας είναι έντονα εμφανή τόσο στη διάθεση του παιδιού όσο και στο δέρμα του και μπορείτε να τα διακρίνετε στα εξής παρακάτω. Αρχικά το δέρμα του παιδιού σας θα παρατηρήσετε ότι έχει έντονο ερυθρό χρώμα και παράλληλα θα είναι αρκετά ζεστό, επιπλέον δεν θα έχει διάθεση για παιχνίδι και έντονη ατονία. Συνήθως γκρινιάζει ότι ζαλίζεται και μπορεί να έχει και τάση προς εμετό, ενώ δεν αποκλείεται να έχει μια κάποια δυσκολία στο να αναπνεύσει.

Οι πρώτες βοήθειες.
Με το που αντιληφθείτε ότι το παιδί σας έχει πάθει θερμοπληξία καλό είναι άμεσα να το μεταφέρετε σε δροσερό μέρος, να βγάλετε τα ρούχα του και αν είναι δυνατόν να του κάνετε ένα δροσερό μπάνιο.

Τρόποι αντιμετώπισης.
Για να μπορέσετε να αποφύγετε αυτό το δυσάρεστο περιστατικό καλό είναι τις απαγορευμένες ώρες να μην εκτίθεστε στον ήλιο, δηλαδή μεταξύ 11.00 με 17.00. Δώστε προσοχή όσες ώρες βρίσκεστε έξω να φοράει καπέλο καθώς και ρούχα σε ανοιχτές αποχρώσεις. Απαραιτήτως να του βάζετε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, ενώ φροντίστε η διατροφή του να είναι ελαφριά και να παίρνει αρκετά υγρά ώστε να είναι πάντα ενυδατωμένο.

Προσωπικά, έχω δει παιδάκι με θερμοπληξία και ομολογώ ότι τρόμαξα. Θυμηθείτε τα παιδάκια μας ζεσταίνονται πολύ περισσότερο και πολύ γρηγορότερα από εμάς. Να τα έχετε πάντα υπό σκιά και πάντα υπό τον απόλυτο έλεγχό σας:)

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr