Πιφ! Μαμά τα πόδια μου μυρίζουν! Τι να κάνω;

ΠΑΙΔΙ - & more

Πιφ! Μαμά τα πόδια μου μυρίζουν! Τι να κάνω;

Μια κανονική χαζομαμά δε σταματά να φιλά παντού το μωρό της ακόμα και στα ποδαράκια του που πολλές φορές λέμε ότι είναι για φάγωμα.

Όμως υπάρχουν και κάποιες φορές που αυτό το φάγωμα δεν γίνεται για ένα και μόνο πρακτικό λόγο. Την έντονη κακοσμία τους. Φαντάζομαι έχει τύχει και σε εσάς! Τι κάνουμε λοιπόν;

Λόγοι της κακοσμίας

Αν έχετε παρατηρήσει ότι το μωρό σας παραπάνω από μια φορές έχει έντονη κακοσμία στα πόδια του αυτό μπορεί να οφείλεται σε μύκητες ή βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή των δαχτύλων.

Τι μπορώ να κάνω για να την αντιμετωπίσω;

1.Κάθε φορά που κάνετε το μπανάκι σας φροντίστε να στεγνώνετε πάρα πολύ καλά την περιοχή των ποδιών, ώστε να μη μένει καθόλου υγρασία.

2. Καλό είναι να έχετε μια πετσέτα μόνο για τα ποδαράκια του.

3. Σε περίπτωση έντονης κακοσμίας και εφόσον τα ποδαράκια του είναι εντελώς στεγνά από το μπάνιο να βάλετε λίγο ταλκ ανάμεσα στα δάχτυλα.

4. Τους χειμερινούς μήνες προτιμήστε καλτσάκια βαμβακερά ή μάλλινα που βοηθούν το δερματάκι του να αναπνέει καλύτερα.

πόδια

Όταν επιλέγετε καινούργια παπουτσάκια προσέξτε να είναι από δέρμα και όχι συνθετικά υλικά που δεν βοηθούν το δέρμα να αναπνέει.

Last but not least!

Αν ωστόσο η κακοσμία επιμένει υπάρχει ένας απλός και φυσικός τρόπος για να την αντιμετωπίσετε. Κάντε στο μικρό σας ένα ποδόλουτρό. Τοποθετήστε σε μια λεκάνη μερικές κούπες με χλιαρό μαύρο τσάι. Επαναλάβετε τη διαδικασία για μια εβδομάδα και έπειτα η κακοσμία θα είναι απλά παρελθόν!

Ε να, κάτι τέτοια τα μαθαίνεις μόνο από "έμπειρες θείες" αλλά πιάνουν!


Tags:

Στην ίδια κατηγορία