Το πρώτο μας μπάνιο στη θάλασσα. Τι πρέπει να γνωρίζω;

ΒΡΕΦΟΣ - & more

Το πρώτο μας μπάνιο στη θάλασσα. Τι πρέπει να γνωρίζω;

Αποστολή μπάνιο στη θάλασσα και μάλιστα το πρώτο σας μπάνιο. Τι πρέπει όμως να έχετε υπόψη σας προτού κάνετε την πρώτη σας βουτιά; Ε, να συγκέντρωσα μερικά πολύ βασικά tips που θέλω να τα διαβασετε!

Tip 1

Είναι το μωρό μου σε κατάλληλη ηλικία για να κάνει το πρώτο του θαλασσινό μπάνιο;
Ναι αν και εφόσον είναι από 6 μηνών και πάνω.

Tip 2

Επίσκεψη στον παιδίατρο πριν την πρώτη βουτιά για να σας δώσει το κατάλληλο αντηλιακό, μιας και ο ήλιος πλέον είναι αρκετά βλαβερός για το ευαίσθητο δέρμα του.

Tip 3

Η τσάντα θαλάσσης του πρέπει να έχει τα εξής: δυο μαγιό, καπέλο και φυσικά σαμπρέλα (η γνωστή σε όλους μας κουλούρα) που θα ανταποκρίνεται στο βάρος του.

Tip 4

H πρώτη βουτιά πρέπει να γίνει αργά και σταδιακά. Τι εννοούμε; Επειδή η θερμοκρασία του νερού για το μωρό είναι αρκετά χαμηλή, θα μπείτε μαζί αγκαλίτσα. Αρχικά βρέξτε λίγο τα ποδαράκια του και σιγά σιγά, αν και εφόσον το αποδέχεται βρέχετε με το χέρι σας και το υπόλοιπό του σώμα.

Tip 5

Εφόσον έχει αποδεχθεί το νερό στο σώμα του τότε και μόνο τότε μπορείτε να κάνετε μια απόπειρα για να βρέξετε και το κεφαλάκι του.

Tip 6

Παίξτε και διασκεδάστε μαζί του με το νερό. Θα εξοικειωθεί πολύ πιο εύκολα και φυσικά θα αγαπήσει το νερό.

Tip 7

Για να ευχαριστηθεί ακόμη περισσότερο το πρώτο του μπανάκι δώστε του την ευκαιρία να πλατσουρίσει από μόνο του. Πώς; Κρατήστε το από τις μασχάλες του και αφήστε το να παίξει με τα ποδαράκια του με το νερό.

Καλές βουτιές!


Μυρτώ Κάζη
Tags:

Στην ίδια κατηγορία