•   Τρίτη, 18 Ιουνίου
  • 32.3 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Οι 10 Χρυσοί Κανόνες της ασφαλούς οδήγησης με το παιδί μας.

( λέξεις)
Οι 10 Χρυσοί Κανόνες της ασφαλούς οδήγησης με το παιδί μας.

Η δικαιολογία "μα πάμε μόνο λίγα μέτρα ή λίγα τετράγωνα" δεν θα έπρεπε να ακουστεί από κανέναν γονιό. Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι πρώτη προτεραιότητα και θα έπρεπε να τηρούμε τους κανόνες ευλαβικά.

Αν μπορούσαμε λοιπόν, να συγκεντρώσουμε τους Χρυσούς Κανόνες της διαδρομής με παιδιά σε 10 προτάσεις αυτές θα ήταν οι εξής:

1. Υπακούμε πάντα σε όλες τις οδηγίες των κατασκευαστών των καθισμάτων και επιλέγω το κατάλληλο κάθισμα για το μωρό μου, ανάλογα με το ύψος και το βάρος του.

2. Αν το παιδάκι μας ζαλίζεται στο αυτοκίνητο, πιο πριν του έχουμε δώσει μια στερά τροφή όπως κριτσίνι ή κόρα από ψωμί για να μαζέψει τα υγρά του στομάχου του.

3. Δένουμε ΠΑΝΤΑ το παιδί μας στο αυτοκίνητο.

4. Προσέχουμε ώστε να έχουμε σκίαστρα για να μην το τυφλώνει ο καυτός ήλιος της Ελλάδας.

5. Αερίζω συνεχώς το αυτοκίνητο και βάζω φρέσκο αέρα. ΠΟΤΕ δεν αφήνω το μωρό μου με κλειστά παράθυρα μέσα στο αυτοκίνητο.

6. Όσο κι αν επιμένει το παιδάκι μας για επικίνδυνα πράγματα, δεν υποκύπτουμε ποτέ. Για παράδειγμα από την ηλικία των 2 και μετά ζητούν να κάτσουν μπροστά.. Ούτε για ένα στενό!

7. Δεν ταϊζουμε ποτέ το παιδί μας οριακά πριν φύγουμε από το σπίτι και σίγουρα δεν δίνουμε ποτέ βαριά φαγητά. Προτιμάμε να του δώσουμε ένα σνακ και να φάει κανονικά όταν φτάσουμε στον προορισμό μας.

8. Αν το μωρό μας ή το παιδάκι μας κοιμάται το μεσημέρι, επιλέγουμε να ταξιδέψουμε εκείνες τις ώρες ώστε μέρος του ταξιδιού να το περάσει κοιμισμένο.
Πριν μπούμε στο αυτοκίνητο έχουμε πάει τουαλέτα! Στα μωράκια έχουμε αλλάξει πάνα ενώ στα μεγαλύτερα παιδάκια έχουμ εξηγήσει πως πρέπει να πάνε τουαλέτα ακόμα και αν η διαδρομή που θα κάνουμε διαρκεί 15 λεπτά.

9. Φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα, όπως πάνες, υγρά μαντηλάκια και τσάντα αλλαξιέρα.

10. Τα παιδιά στο αυτοκίνητο σχεδόν πάντα διψούν. Παίρνουμε μαζί μας το ειδικό ποτηράκι που δεν χύνει το νερό κάτω. Το γεμίζουμε με φρέσκο νερό λίγα λεπτά πριν βγουμε από το σπίτι.

11. Μια πιπίλα είναι πάντα χρήσιμη, ειδικά στα ταξίδια που το παιδάκι ή το μωράκι θα είναι κουρασμένο.

12. Αν πρόκειται να κάνουμε διαδρομή πάνω από μία ώρα παίρνουμε μαζί μας θερμός φαγητού ή ταπεράκι με φαγητό που είναι βολικό για ταξίδι, όπως κεφτεδάκια ή οτιδήποτε μπορεί να φαγωθεί σε μπουκίτσες.

13. Μην παραλείπετε να μιλάτε στο παιδάκι σας όσο οδηγείτε! Η καλύτερη παρέα είστε εσείς!

14. Μην μιλάτε ποτέ στο κινητό! Στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σας έχετε τον πολυτιμότερο θησαυρό της ζωής σας!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr