•   Τρίτη, 30 Απριλίου
  • 20 C
    Αθήνα
Γονείς & More

Το πολυτιμότερο δώρο στο παιδί σας είναι ο ποιοτικός χρόνος μαζί του

( λέξεις)
Το πολυτιμότερο δώρο στο παιδί σας είναι ο ποιοτικός χρόνος μαζί του

Οι γονείς του 2017 αισθάνονται ασφυκτικά πιεσμένοι από το χρόνο και βιώνουν ισχυρές τύψεις σχετικά με τον χρόνο που τελικά καταφέρνουν να αφιερώσουν στα παιδιά τους.

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!

- Το πρώτο βήμα για έναν γονιό είναι το στάδιο της συνειδητοποίησης. Η πρόσφατη έρευνα που παρουσίασε η Vodafone σε συνεργασία με τη Focus Bari, δείχνει ότι ο ποιοτικός χρόνος που περνά η οικογένεια μαζί είναι μόλις 48 λεπτά κατά μέσο όρο την ημέρα. Μάλιστα, η αίσθηση των γονιών ήταν πως περνούσαν μαζί περίπου 177 λεπτά, δηλαδή σχεδόν 3 ώρες ημερισίως, όταν όμως κλήθηκαν να μετρήσουν με ακρίβεια τα λεπτά, τα 177 λεπτά έγιναν 48. Η συνειδητοποίηση της απουσίας σχεδόν ποιοτικού οικογενειακού χρόνου είναι λοιπόν το ξεκίνημά σας!

- Αμέσως μετά ο γονιός καλείται να βρει όμορφες και δημιουργικές ιδέες για να περάσει ποιοτικό χρόνο με το παιδί του. Μιλήστε με το παιδί σας, τι του αρέσει να κάνει, τι το ευχαριστεί, τι το κάνει ευτυχισμένο; Του αρέσει κάποιο χόμπι, του αρέσουν οι βόλτες, τα παζλ, η ζωγραφική, το ποδήλατο, το σινεμά, τα ταξίδια;

- Οργανώστε μαζί κάτι που αρέσει σε όλους! Μια εκδρομή! Δώστε στο παιδί σας τη δυνατότητα να σερφάρει στο tablet του και να δει μέρη της Ελλάδας που του τραβούν το ενδιαφέρον. Αφήστε το να αναζητήσει φωτογραφίες και να επιλέξει εκείνο το μέρος που θέλει να επισκεφθείτε! Η μαμά, την ίδια στιγμή, μπορεί να κατεβάσει λίστες οργάνωσης βαλίτσας για να μην ξεχάσει τίποτα, να δει τον καιρό στην τοποθεσία που θα επισκεφθείτε και να αναζητήσει τα καλύτερα μέρη για φαγητό, ενώ ο μπαμπάς θα πάρει τηλέφωνο να κλείσει το ξενοδοχείο! Στην ουσία όλα τα μέλη της οικογένειας απολαμβάνουν απεριόριστη επικοινωνία, Internet, ομιλία και ψυχαγωγία με ένα μόνο πρόγραμμα, το Vodafone Family One. Να δείτε πώς με ένα κλικ εδώ:

- Για να απολαύσετε όμως το ταξίδι, απλά κλείστε τα πάντα! Κλείστε κινητά και tablets και δημιουργήστε όμορφες στιγμές μαζί! Είστε εσείς και τα παιδιά σας! Κανείς δεν μπορεί να εισβάλει σε αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα και να διαταράξει την ισορροπία της! Κλείστε και τις εικονικές οθόνες του μυαλού σας και αφοσιωθείτε στον μικρό σας θησαυρό! Χρόνια μετά θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας που μοιραστήκατε αυτές τις όμορφες στιγμές μαζί, γιατί σε αυτές τις στιγμές, διδάξατε στο παιδί σας χιλιάδες πράγματα. Τη σημασία της οικογένειας, τη σημασία του παιχνιδιού, την αγάπη, την τρυφερότητα, τον συναγωνισμό, το δυναμισμό, μοιραστήκατε μαζί του τις ηθικές αξίες σας, του κληροδοτήσατε μία σειρά από συναισθήματα και αξίες που μόνο σε τέτοιες στιγμές μπορούν να μεταφερθούν ατόφια και άφθαρτα από γενιά σε γενιά.

Και μην το ξεχνάτε ποτέ, η καλύτερη σύνδεση είναι αυτή της οικογένειας!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr