•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 14 C
    Αθήνα
Γονείς & More

To πιο πολύτιμο αγαθό σε μια οικογένεια είναι ο "χρόνος μαζί"

( λέξεις)
To πιο πολύτιμο αγαθό σε μια οικογένεια είναι ο "χρόνος μαζί"

Αμέσως θα σπεύσετε να δικαιολογήσετε τον εαυτό σας και να πείτε ότι ναι χτες είχαμε πολλή δουλειά, όμως προχτές σίγουρα κάναμε πράγματα μαζί. Δυστυχώς η απάντηση και πάλι θα σας φέρει σε δυσάρεστη θέση.

Οι χρόνοι μας, οι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι υποχρεώσεις, τα emails που δεν σταματούν, τα τηλέφωνα που χτυπάνε ασταμάτητα, τα άγχη, είναι μερικοί από τους πολλούς παράγοντες που συντελούν στο να μην περνάει η οικογένεια ικανοποιητικό χρόνο μαζί.

Ποιος δεν έχει ακούσει άλλωστε γονείς που έχουν πιο μεγάλα παιδιά να συμβουλεύουν άλλους γονείς να εκμεταλλευτούν και να ζήσουν κάθε στιγμή με τα παιδιά τους γιατί τα χρόνια φεύγουν χωρίς να το καταλάβουμε;

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Ο ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά μας, θα λέγαμε ότι είναι το Α και το Ω για μια ισορροπημένη και αγαπημένη οικογένεια. Τι είναι όμως ο ποιοτικός χρόνος;

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Σιώμο, Ψυχίατρο παιδιών και εφήβων, Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, «ποιοτικός χρόνος είναι αυτός κατά τον οποίο οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους μοιράζονται εμπειρίες, κάνουν δραστηριότητες όλοι μαζί σαν οικογένεια που αποτελούν πηγή ικανοποίησης για τα παιδιά και συμβάλλουν στην εξέλιξή τους και στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς, γνωσιολογικό, ψυχοκινητικό και συναισθηματικό».

«Σημαντικότερο ρόλο παίζει η ποιότητα του χρόνου που θα αφιερώσουμε σε ένα παιδί. Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει να απενεργοποιείς το τηλέφωνο όταν τρώτε όλοι μαζί σαν οικογένεια, όταν διαβάζεις ένα παραμύθι μαζί του, να το ακούς πραγματικά, να του επιτρέπεις να συμμετέχει ενεργά σε θέματα που το απασχολούν, ώστε να ακούγονται οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι ανησυχίες του, να του παρέχεις ένα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης» διευκρινίζει ο κ. Σιώμος.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΖΙ
Αν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε πόσα πράγματα συμβαίνουν όταν είμαστε μαζί θα διακόπταμε πολλά από τα πράγματα που κάνουμε για να δημιουργήσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας. Όταν είμαστε “μαζί” και είμαστε πραγματικά “εκεί”, χωρίς κινητά, χωρίς mails, χωρίς άγχη, έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε με τα παιδιά μας, να τα ακούσουμε, να παίξουμε μαζί τους, να τα διδάξουμε μέσα από καθημερινές συμπεριφορές, να αλληλεπιδράσουμε, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους, να λύσουμε τα προβλήματά τους, να τους διδάξουμε την αξία της οικογένειας, την αγάπη, την ομορφιά των σχέσεων, την αξία του να μοιράζεσαι, να αγαπάς, να προσφέρεις.

article 2

Όταν η οικογένεια περνάει χρόνο μαζί γίνεται ισχυρότερη και παραμένει ενωμένη, αγαπημένη και πολύ χαρούμενη! Στο GiatiMama πιστεύουμε πολύ σε αυτόν τον χρόνο και στην ενδυνάμωση και τόνωση των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας!

ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΖΙ!
Θες να δεις τι μπορείς να κάνεις με την οικογένειά σου και μάλιστα με απίστευτες εκπτώσεις ή προσφορές 2+2; Κάνε κλικ εδώ και ανακάλυψε δεκάδες ιδέες που θα κάνουν τη ζωή σας ομορφότερη! Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προνομίων Vodafone Thank you, δίνει τη δυνατότητα στην οικογένεια να απολαμβάνει δραστηριότητες και εμπειρίες, αλλά και να επωφελείται σημαντικά μειώνοντας τα καθημερινά της έξοδα. Το Vodafone Thank you μάλιστα εμπλουτίζεται διαρκώς, ώστε να προσφέρει περισσότερες προσφορές και υπηρεσίες επιτρέποντας έτσι στην οικογένεια να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ευκαιρίες για ποιοτικό χρόνο, όπως εισιτήρια cinema και θέατρο, φαγητό, εισιτήρια πλοίων, πακέτα διακοπών και ξενοδοχείων και πολλά άλλα. Ένα κλικ είναι αρκετό για να βρείτε όμορφες αφορμές για βόλτες, συζητήσεις και φυσικά αγκαλίτσες! Γιατί η καλύτερη σύνδεση είναι αυτή της οικογένειας.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr