•   Τρίτη, 23 Ιουλίου
  • 35.9 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Ταξιδεύοντας με το παιδί μου. Τι πρέπει να γνωρίζω;

( λέξεις)
Ταξιδεύοντας με το παιδί μου. Τι πρέπει να γνωρίζω;

1.Μπορείτε να κάνετε check in αρκετά γρήγορα αν πρόκειται να ταξιδέψετε με αεροπλανο, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες δίνουν προτεραιότητα σε γονείς με παιδιά και έτσι αποφεύγετε την αναμονή στην ουρά και την πιθανή κούραση των παιδιών.

2.Σε μια τσάντα καλό θα είναι να έχετε διάφορα χρήσιμα και πρώτης ανάγκης πράγματα. Για παράδειγμα αν έχετε νήπιο μαζί σας -και όχι βρέφος- σίγουρα εκτός από διάφορα σνακ θα χρειάζεται και κάποια παιχνίδια που θα το απασχολήσουν για να μην βαρεθεί. Κάντε μια λίστα για το τι θα πάρετε μαζί σας.

3. Μπορείτε να διαλέξετε την πτήση ή το ταξίδι σας με οποιοδήποτε άλλο μέσο, να συμπίπτει με τις ώρες που το παιδί κοιμάται, ώστε να μην κουραστεί πολύ, ειδικά αν το ταξίδι είναι πολλών ωρών!

4. Τα βρέφη έως 2 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο παρά μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην ασφάλεια όσον αφορά το ταξίδι με αεροπλάνο. Αν θέλετε όμως μπορείτε να αγοράσετε κανονικό εισιτήριο και στην θέση που θα κάτσει το παιδί να βάλετε ένα πτυσσόμενο παιδικό κάθισμα.

5. Σε περίπτωση που το μωρό σας χρειαστεί αλλαγή πάνας μπορείτε να ανοίξετε τα τραπεζάκια μπροστά από το κάθισμα και να στρώσετε εκεί ένα σελτεδάκι για να το αλλάξετε για το ταξίδι στο αεροπλάνο ή με το αμάξι να κάνετε μια στάση.

6. Για να περάσει ευχάριστα η ώρα του το νήπιο θα μπορούσε να έχει μαζί του παιχνιδάκια ή σετ ζωγραφικής! Αν έχετε φορητό υπολογιστή, το παιδί  θα μπορούσε να δει κινούμενα σχέδια (tablet και ηλεκτρονικά παιχνίδια βοηθάνε στο να απασχοληθεί αρκετή ώρα).

7. Αν γνωρίζετε από πριν ότι το παιδάκι σας ζαλίζεται στα ταξίδια, πριν ταξιδέψετε επισκεφτείτε έναν παιδοωτορινολαρυγγολόγο για να σας πει πώς και με ποια φάρμακα θα μπορούσατε να βοηθήσετε το παιδί σας, σε περίπτωση ναυτίας κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας.

8. Τέλος για τα παιδιά (2-12 ετών) που ταξιδεύουν εντός Ελλάδας είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους ταυτότητα, πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, πιστοποιητικό γεννήσεως ή βιβλιάριο υγείας. Για τα παιδιά που ταξιδεύουν στο εξωτερικό είναι απαραίτητη η έκδοση διαβατηρίου ενώ όσον αφορά τα βρέφη, είναι απαραίτητο να υπάρχει πιστοποιητικό γεννήσεως και τα βρέφη κάτω των 4 ημερών δεν μπορούν να ταξιδέψουν.

article 1 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr