•   Τρίτη, 18 Ιουνίου
  • 33.1 C
    Αθήνα
Βρέφος & More

Και τώρα τι όνομα να δώσω στο παιδί μου;

( λέξεις)
Και τώρα τι όνομα να δώσω στο παιδί μου;

Πολλές φορές οι ίδιοι οι γονείς θέλοντας να πρωτοτυπήσουν πέφτουν σε ατοπήματα που το ίδιο το παιδί φέρει μαζί σε όλη του την ζωή. Υπάρχουν όμως κατηγορίες γονιών που θα επιλέξουν με βάση κάτι που τους χαρακτηρίζει, είτε σαν ζευγάρι, είτε σαν στάση ζωής. Επέλεξα 4 τύπους γονιών και με βάση τα χαρακτηριστικά τους σκέφτηκα να σας προτείνω ενδεικτικά ονόματα που θα μπορούσατε να δώστε στο μικρό ζουζουνάκι που σε λίγο καιρό θα ολοκληρώσει την ευτυχία σας!

article 1

Ο παραδοσιακός γονιός
Είσαστε εκείνοι που τηρήσατε στην πλειοψηφία τους όλες τις παραδόσεις πριν παντρευτείτε και που θέλετε εθιμοτυπικά να τιμήσετε και τους γονείς σας στην ονοματοδοσία του παιδιού σας αλλά και να του δώσετε ένα όνομα από τα "συνηθισμένα" αλλά καθόλα όμορφο και εύηχο. Η παράδοση λοιπόν λέει ότι είθισται το 1ο παιδί να παίρνει το όνομα από την πλευρά του μπαμπά. Σε διάφορα μέρη της Ελλάδος επίσης τηρείται το εξής: Αν το πρώτο παιδί είναι αγόρι παίρνει το όνομα από την πλευρά του πατέρα, ενώ αν είναι κορίτσι από την πλευρά της μητέρας.

Προτεινόμενα ονόματα για αγόρι: Αναστάσιος, Γεώργιος, Δημήτριος Ιωάννης, Κωνσταντίνος
Προτεινόμενα ονόματα για κορίτσι: Άννα, Δέσποινα, Ειρήνη, Ιωάννα, Μαρία

Ο ανεξάρτητος γονιός
Όταν μιλάμε για εσάς εννοούμε ότι ναι μεν έχετε σκεφθεί τα ονόματα των γονιών σας αλλά αποφασίζετε καθαρά από μόνοι σας το όνομά του χωρίς να ρωτήσετε παππούδες και γιαγιάδες. Με βάση αυτή τη συνθήκη αποφασίζετε, είτε σκεπτόμενοι την ημέρα γέννησης του παιδιού σας και ποιος μπορεί τότε να γιορτάζει, είτε πώς θα θέλατε εσάς να σας λένε ιδανικά, είτε με κάτι σημαδιακό που έχει να κάνει με τη μεταξύ σας σχέση, είτε τέλος δίνετε στο παιδί 2 ονόματα γιατί πολύ απλά δεν ξέρετε τι να αποφασίσετε.

Προτεινόμενα ονόματα για αγόρι: Άγγελος, Ανδρέας, Ηλίας, Λεωνίδας, Οδυσσέας
Προτεινόμενα ονόματα για κορίτσι: Αμαλία, Ελένη, Ευγενία, Θάλεια, Μάρθα

Ο επαναστάτης γονιός
Ως γονείς επαναστάτες έχετε και στη ζωή σας επαναστατικές ιδέες και απόψεις και πολλές φορές αυτό έχει να κάνει και με τον τρόπο ζωής σας. Το πιο πιθανό είναι να έχετε για παράδειγμα παντρευτεί με πολιτικό γάμο και να κάνατε οτιδήποτε μη παραδοσιακό. Έτσι ακριβώς θα θέλατε να είναι και το όνομα που θα δώσετε στο παιδί σας.

Προτεινόμενα ονόματα για αγόρι: Ιάσονας, Έκτορας, Ηρακλής, Λέανδρος, Ίων
Προτεινόμενα ονόματα για κορίτσι:  Αλκμήνη, Διώνη, Ηώ, Ναταλία, Ρεγγίνα, Ιφιγένεια

Ο "προχώ" γονιός
Στη δική σας περίπτωση μάλλον έχουμε έναν συνδυασμό από τους ανεξάρτητους & τους επαναστάτες και βγαίνει ένα αρκετά "προχωρημένο" αποτέλεσμα στην σύστασή σας, τόσο ως ζευγάρι, όσο και ως γονιού. Συνεπώς δεν θα μπορούσε το όνομα του παιδιού σας να ανταποκρίνεται σε συμβατικές νόρμες.

Προτεινόμενα ονόματα για αγόρι: Αισχύλος, Θησέας, Ιερώνυμος, Πολυδεύκης, Ρωμανός
Προτεινόμενα ονόματα για κορίτσι: Δεινομάχη, Θέμις, Ίσιδα, Κασσάνδρα,  Λυδία, Διώνη

article 2 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr