•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 18 C
    Αθήνα
Εγκυμοσύνη - Κύηση

BELLY DANCE για εγκύους; Μα φυσικά!

( λέξεις)
BELLY DANCE για εγκύους; Μα φυσικά!

Μπορεί στο άκουσμα και μόνο της λέξης «χορός», πολλές υποψήφιες μαμάδες να διστάζουν, όμως οι επιστήμονες φαίνεται πως έχουν άλλη γνώμη. Τα μαθήματα χορού, όταν φυσικά γίνονται με την κατάλληλη καθοδήγηση, έχει αποδειχθεί πως συνοδεύονται από πολλά οφέλη, τόσο για την έγκυο, όσο και για το ίδιο το μωρό. Γι’ αυτό αποφάσισα να σας συστήσω τη Σάρα Τοσκάνο (την αγαπώ, είναι θεά!) και τα μαθήματα belly dancing που παραδίδει σε εγκύους! Αχ, να το έκανε και όταν ήμουν εγώ έγκυος, θα ήμουν η πιο πιστή μαθήτρια!

Ένα από τα πιο ασφαλή είδη χορού και γυμναστικής κατά την εγκυμοσύνη, είναι το belly dancing, το οποίο παραδοσιακά χαρακτηρίζεται ως ο χορός της γονιμότητας. Παλιά, οι εγκυμονούσες μαζεύονταν σε σπίτια και χόρευαν όλες μαζί, ενισχύοντας έτσι τους μεταξύ τους δεσμούς , προετοιμάζοντας παράλληλα το σώμα τους αλλά και το ίδιο το έμβρυο για τον τοκετό.

Αν, λοιπόν, είστε υποψήφια μαμά και δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα κατά την κύηση, τότε αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε. Πώς; Δηλώνοντας συμμετοχή στα μαθήματα που ξεκινά από 20 Φεβρουαρίου η Σάρα Τοσκάνο, πιστοποιημένη καθηγήτρια “World Dance” με ειδίκευση στους ανατολίτικους χορούς και μητέρα ενός κοριτσιού δώδεκα μηνών.

Πάρτε μια καλή γεύση για το τι θα κάνετε, βλέποντας εδώ τη Σάρα Τοσκάνο, έξι μηνών έγκυο, να χορεύει belly dance!

Τα οφέλη του Belly Dancing:
1. Το belly dancing βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί στις αλλαγές της εγκυμοσύνης.
2. Προάγει την καλή στάση του κορμού, αλλά και την ισορροπία.
3. Η απαλή κίνηση των γοφών, της κοιλιάς και της λεκάνης χαρίζουν ευλυγισία, ενδυναμώνουν τους αντίστοιχους μυς, μειώνοντας παράλληλα τους πόνους της μέσης και της πλάτης. Ενώ οι κυματιστοί κύκλοι των ισχίων που μοιάζουν με οκτάρι (πολύ χαρακτηριστική κίνηση στο χορό της κοιλιάς) ενισχύουν το πυελικό έδαφος και μειώνουν το αίσθημα δυσφορίας. Η συγκεκριμένη κίνηση χρησιμοποιείται και κατά τη διάρκεια του τοκετού, με στόχο την ανακούφιση από τις οδύνες.
4. Ο χορός της κοιλιάς βοηθά τις εγκύους να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη απέναντι στο σώμα τους, ενισχύοντας έτσι την αυτοπεποίθησή τους.
5. Τις φέρνει σε επαφή με την θηλυκότητά τους, προσκαλώντας τες να εξερευνήσουν τον φυσικό αισθησιασμό τους και να αγκαλιάσουν τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους. Και φυσικά, να συνδεθούν με το μωρό.
6.Ο χορός μεταξύ των μελλοντικών μαμάδων είναι, ακόμη, μια εξαιρετική ευκαιρία να υποστηρίξει η μια το ταξίδι της άλλης.
7. Στα παραπάνω, προσθέστε πως το belly dancing βοηθά την έγκυο να μειώσει τα επίπεδα του στρες, να χαλαρώσει δηλαδή-μια κατάσταση άκρως απαραίτητη κατά τη διάρκεια της κύησης.

Σχετικά με τα μαθήματα
Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου.

Επιλέξτε την ημέρα και την περιοχή που σας βολεύει:
Κάθε Δευτέρα 19.00-20.00 θα βρίσκετε την Σάρα Τοσκάνο στο Studio Κίνησης και Έκφρασης Doo Be Bop (Ομήρου 66, Κολωνάκι, doobebop.gr)

Κάθε Τετάρτη 18.00-19.00 στο Shantom (Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, Κ. Χαλάνδρι, στάση Μετρό Χολαργός).

Δομή και διάρκεια: Κάθε μάθημα διαρκεί 60’ και ξεκινά μ’ ένα χαλαρό ζέσταμα. Συνεχίζεται με συναρπαστικές χορευτικές σεκάνς, ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες των εγκύων. Και ολοκληρώνεται με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, πάντα υπό την επίβλεψη και τις συμβουλές της καθηγήτριας.

Κόστος: 12 € το μάθημα, 40 € τα 4 μαθήματα (το συγκεκριμένο πακέτο πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε διάστημα 5 εβδομάδων)
Κρατήσεις-πληροφορίες: 6972 653063 (Σάρα Τοσκάνο)

* Καλό θα ήταν προτού ξεκινήσετε μαθήματα να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.
**Τα μαθήματα θα γίνονται σ’ αγγλικά, ωστόσο η καθηγήτρια καταλαβαίνει και μπορεί να συνεννοηθεί και στα ελληνικά.

belly dance 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr