•   Τρίτη, 23 Ιουλίου
  • 35.9 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Πώς θα μετατρέψω ένα δωμάτιο αχούρι σε ένα υπέροχο παιδικό δωμάτιο με τη βοήθεια του παιδιού μου.

( λέξεις)
Πώς θα μετατρέψω ένα δωμάτιο αχούρι σε ένα υπέροχο παιδικό δωμάτιο με τη βοήθεια του παιδιού μου.

Το παιδικό δωμάτιο μετατρέπεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά σε.. αχούρι, γεγονός που αγχώνει τις μαμάδες που όλη μέρα αισθάνονται ότι συμμαζεύουν τα ασυμμάζευτα. Υπάρχουν όμως τρόποι και το δωμάτιο να είναι τακτοποιημένο αλλά και τα παιδιά να συμμετέχουν στη διαδικασία της τακτοποίησης και της οργάνωσης του δωματίου τους! Γι’ αυτό σήμερα θα οργανώσουμε μαζί ένα δωμάτιο / αχούρι σε ένα δωμάτιο βγαλμένο από περιοδικό! Θα δούμε μαζί συμβουλές οργάνωσης αλλά και πώς θα συμμετέχουν τα παιδιά μας στη διαδικασία!

Η οργάνωση και η τακτοποίηση του παιδικού δωματίου είναι μια πρόκληση για όλες τις μαμάδες, ειδικά όταν τα παιχνίδια είναι περισσότερα από τον χώρο που έχει το σπίτι. Όταν μάλιστα στο δωμάτιο έρχεται και ένα νέο αδερφάκι τα πράγματα…αγριεύουν! Ο χώρος ελαχιστοποιείται και δημιουργείται μια αίσθηση ασφυξίας! Υπάρχουν όμως λύσεις και ιδέες για να έχετε πάντα ένα υπέροχο παιδικό δωμάτιο!

Στην εκπομπή “Σπίτι μου Σπιτάκι μου” με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, στη στήλη που παρουσιάζω και είναι αφιερωμένη στις μαμάδες, είχα καλεσμένη μου την αρχιτέκτωνα Μίνα Κατσιμπάρδη που μας έδειξε απλές και εύκολες κατασκευές για να τακτοποιήσουμε το…αχούρι!

Ο 5λογος της οργάνωσης από τη Μίνα:
1. Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί το παιδί να αναπτύξει τις δραστηριότητές του.
2. Δεν το φορτώνουμε με πολλά έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία , γιατί πρέπει να υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της διαμόρφωσής του ανάλογα με τις ανάγκες της ηλικίας του παιδιού.
3. Είναι γνωστό ότι σε κανένα παιδί δεν αρέσει να τακτοποιεί το δωμάτιό του και μάλιστα μπορεί να το ανακατέψει και να αδειάσει όλα τα παιχνίδια του σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
4. Με τη βοήθειά μας και μέσα από το παιχνίδι που είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει το παιδί, θα αρχίσει να φροντίζει και να αγαπά το χώρο του.
5. Δημιουργούμε μαζί κατασκευές από υλικά που μπορούμε εύκολα να βρούμε όπως χάρτινες κούτες, κουτί από δημητριακά, από παπούτσια, ρολό κουζίνας, κουβά σφουγγαρίσματος, τα ντύνουμε με ύφασμα, χαρτί περιτυλίγματος, τα διακοσμούμε με κορδέλες, πον πον και τα μεταμορφώνουμε σε χώρους αποθήκευσης των παιχνιδιών, ρούχων, χαρτιών του δωματίου.

Σας παραθέτω τις κατασκευές που κάναμε από υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας και δείτε την εκπομπή αναλυτικά εδώ.

δωμάτιο αχούρι

δωμάτιο αχούρι 2

δωμάτιο αχούρι 3

δωμάτιο αχούρι 4

δωμάτιο αχούρι 5

δωμάτιο αχούρι 6

δωμάτιο αχούρι 7

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr