•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 14 C
    Αθήνα
Παιδί & More

5 μυστικά για να κάνει το παιδί σας μόνο του μπάνιο!

( λέξεις)
5 μυστικά για να κάνει το παιδί σας μόνο του μπάνιο!

Σύμφωνα με τους ειδικούς η σωστή ηλικία που μπορεί να κάνει ένα παιδί μόνο του μπάνιο είναι γύρω στα 8 με 9 έτη με μικρές εξαιρέσεις τα 5 και 6. Συνεπώς έχω ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μου μέχρι ο Οδυσσέας να φτάσει σε αυτή την ηλικία και μέχρι τότε πρέπει να συμβιβαστώ με το γεγονός ότι θα γίνομαι μούσκεμα. Όμως η σωστή προετοιμασία του παιδιού για το πώς πρέπει να πλένεται μπορεί να βοηθήσει στο να είναι έτοιμο για να κάνει μόνο του το μπάνιο του τις ενδεδειγμένες ηλικίες. Δεν θα σας πω δικά μου μυστικά, αλλά μυστικά που έμαθα από τις φίλες μου και σκοπεύω να εφαρμόσω με μαθηματική ακρίβεια!!!

Μυστικό n.1
Πρέπει να του μάθετε από νωρίς πως να πλένει τα σημεία του σώματός του και ποια στάση σώματος πρέπει να έχει, έτσι ώστε να μην ερεθίσει τα μάτια του, να μην μπει νερό στα αυτιά και να μην πνιγεί.

Μυστικό n.2
Εξηγήστε του ότι πάντα θα πρέπει να πατάει σε αντιολισθητική επιφάνεια, ώστε να μην κινδυνεύει από το νερό ή το σαπούνι να γλιστρήσει και να χτυπήσει.

Mυστικό n.3
Δώστε βάση στη σωστή θερμοκρασία νερού. Αν το νερό είναι πολύ καυτό, ξηραίνει το δέρμα του. Αν είναι πολύ κρύο, το αφρόλουτρο δεν κάνει αφρό τόσο εύκολα και θα αναγκάζεται να χρησιμοποιεί περισσότερο προϊόν και να ξεβγάζεται πιο δύσκολα ή όχι πολύ καλά. Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία του νερού για το ντους; Έρευνες δείχνουν ότι περίπου 40 βαθμοί Κελσίου -συν πλην 2 βαθμούς- είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες για όσους έχουν μέτρια ξηρό δέρμα. Το νερό που είναι πάρα πολύ ζεστό ή πολύ κρύο μπορεί να απομακρύνει από την επιδερμίδα τα φυσικά της έλαια, αφήνοντάς την ξηρή και ερεθισμένη. Για να το διευκολύνετε κάθε φορά που είναι να κάνει μπάνιο ρυθμίστε μαζί του την θερμοκρασία νερού ή εξηγείστε του ότι μπορεί να ρίχνει λίγο νερό στο εσωτερικό του καρπού του για να το δοκιμάζει αν είναι πολύ καυτό ή πολύ κρύο.

Μυστικό n.4
Εξηγείστε του πόση ώρα μπορεί να κάνει μπάνιο. Η αίσθηση του να κάθεται κάτω από το ζεστό νερό μπορεί να του φανεί πολύ ωραία, αλλά η μεγάλης διάρκειας παραμονή στο ντους κάνει περισσότερο κακό στο δέρμα, παρά καλό. Πέντε έως δέκα λεπτά είναι αρκετό χρονικό διάστημα για να πλυθεί το παιδί και πρέπει να το βοηθήσετε να συνηθίσει να ολοκληρώνει το μπάνιο του μέσα στο χρονικό αυτό πλαίσιο.

Μυστικό n.5
Σφουγγάρι & πετσέτα:  Το σφουγγάρι που χρησιμοποιεί το παιδί στο μπάνιο ή η πετσέτα που σκουπίζεται, αν δε στεγνώνουν καλά μετά από κάθε χρήση, μπορεί να συγκεντρώσουν βακτήρια πράγμα που μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις και δερματικά προβλήματα. Μάθετε του ότι πρέπει να αλλάζει  την πετσέτα του κάθε δεύτερη μέρα και σφουγγάρι, κάθε δύο μήνες.

bath 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr