•   Πέμπτη, 25 Απριλίου
  • 20 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Tεχνολογία και παιδιά: Πόσες ώρες μπορεί να παίζει το παιδί μου με το tablet;

( λέξεις)
Tεχνολογία και παιδιά: Πόσες ώρες μπορεί να παίζει το παιδί μου με το tablet;

Κακά τα ψέματα η εποχή που τα παιδιά προσηλώνονταν με ένα παραμύθι, με ένα παζλ ή ένα παιχνίδι έχει δυστυχώς παρέλθει, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των παιδιών. Και αυτό γιατί δεν φταίνε τα ίδια, αλλά τόσο η ίδια η εποχή και τα δεδομένα της που έχουν αλλάξει, όσο και εμείς ως γονείς.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι γονείς είναι  δίνουμε στα παιδιά μας τις ηλεκτρονικές μας συσκευές προκειμένου να τα απασχολήσουμε, όταν δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε μαζί τους ή επειδή θέλουμε να τα "ξεγελάσουμε" όταν γκρινιάζουν. Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες  τα βρέφη έως και 18 μηνών δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με καμιά ηλεκτρονική συσκευή, ενώ για τα νήπια δύο έως πέντε ετών, η ενασχόλησή τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 60 λεπτά. Γι΄αυτό αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας όλα όσα διάβασα σχετικά με τη χρήση κινητών και tablets από μωρά και μικρά παιδιά.

tablet

Τι συνιστάται:
α. Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών να εξισορροπείται με σωματική άσκηση, επαρκή ύπνο και χρόνο για φαγητό και παιχνίδι με όλη την οικογένεια.

β. Να μη γίνεται χρήση οθονών στο παιδικό δωμάτιο, ή τουλάχιστον μια ώρα πριν τον ύπνο, καθώς και εν ώρα φαγητού.

γ. Όταν τα νήπια χρησιμοποιούν κάποια  συσκευή, το ιδανικό θα είναι να πρόκειται για κάποιο τηλεοπτικό ή άλλο πρόγραμμα που μπορούν να παρακολουθήσουν ή για κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι που μπορούν να παίξουν μαζί με τους γονείς τους.  

δ. Στα παιδιά άνω των πέντε ετών, καθώς και στους εφήβους, πρέπει να τίθενται όρια, όσον αφορά τον χρόνο που περνάνε μπροστά σε μια οθόνη.


Μην ξεχνάτε ότι:
Η συχνή χρήση οθονών παρεμβαίνει στην ομαλή ανάπτυξη του εγκεφάλου, στον επαρκή ύπνο, στην οικοδόμηση υγιών διαπροσωπικών σχέσεων 


Συνεπώς:
Περάστε όσο πιο δημιουργικό χρόνο μπορείτε μαζί με τα παιδιά σας ακόμα και αν οι υποχρεώσεις σε δουλειά και σπίτι "τρέχουν". Είναι καλύτερα να ζείτε την κάθε τους στιγμή παρά να τις χάνετε!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr