•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 16 C
    Αθήνα
Πάμε άτα

Mια μέρα στο Πλανητάριο

( λέξεις)
Mια μέρα στο Πλανητάριο

Κάθε νέα  δική τους απορία ή ανακάλυψη έρχεται να συμπληρώσει τα δικά σου κενά και μαζί να δημιουργήσετε το δικό σας κώδικα επικοινωνίας. Μια βόλτα στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι αρκετή για να κάνει διαφορετικό ένα ακόμη Σαββατοκύριακο.

To νέο ψηφιακό Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος, με διάμετρο θόλου 25 μέτρα και επιφάνεια 950 τετραγωνικών μέτρων, είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο ψηφιακό πλανητάριο στον κόσμο. Σε μια υπερσύγχρονη αίθουσα προβολών, χωρητικότητας 280 ατόμων, με ειδικά σχεδιασμένα κεκλιμένα καθίσματα διαδραστικής συμμετοχής, το νέο Ευγενίδειο Πλανητάριο προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να πραγματοποιήσει ένα μοναδικό εικονικό ταξίδι στα άστρα. Από τα πιο θεαματικά προβολικά συστήματα που περιλαμβάνει το νέο πλανητάριο είναι τρία συστήματα τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας που καλύπτουν όλη την οθόνη. Εκτός από την αίθουσα προβολών, το πλανητάριο διαθέτει 1.800 τ.μ. εκθεσιακών χώρων, ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο και μια επιστημονική βιβλιοθήκη.

Η βόλτα στο Πλανητάριο είναι από τις καλύτερες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας στην πόλη. Το Ίδρυμα έχει κάνει μια πολύ καλή και πιστή δουλειά που εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο, τόσο σε επίπεδο οικογενειακής, όσο και σχολικής επίσκεψης. Οργανώστε μια βόλτα και δεν θα το μετανιώσετε αντιθέτως θα χορτάσετε το σύμπαν!

Μετά, να είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε δεκάδες ερωτήσεις για τα αστέρια, το φεγγαράκι, τους πλανήτες και γιατί όχι το...big bang!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα προβολών δείτε εδώ (http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=6)

 4b

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr