•   Τρίτη, 16 Απριλίου
  • 22 C
    Αθήνα
Πάμε άτα

Πάμε θέατρο οικογενειακώς; 3 Παραστάσεις που δεν θέλω να χάσεις

( λέξεις)
Πάμε θέατρο οικογενειακώς; 3 Παραστάσεις που δεν θέλω να χάσεις

Για όλους εκείνους τους γονείς που αγαπούν τις τέχνες και το θέατρο αυτές είναι οι top 3 επιλογές μου σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις που θέλω φέτος τις γιορτές να κάνετε attend.

1.H Bασίλισσα του Χιονιού 
Ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με την ανεξάντλητη φαντασία ενός αιώνιου παιδιού,  έπλασε ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια και αφηγείται τη συγκινητική περιπέτεια δύο αγαπημένων φίλων, της Γκέρντα και του Κάι, που έζησαν σε ένα κόσμο φανταστικό, παγωμένο και απόμακρο, εκεί όπου κυριαρχεί η γοητευτική Βασίλισσα του Χιονιού. Το μαγευτικό σκηνικό "ζωντανεύει" από ένα ιστορικό μπαλετικό σχήμα, εκείνο του μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ! (http://www.talcmag.gr/ftou-kai-vgaino/h-vasilissa-tou-xioniou_megaro-mousikis/)

2a

2. Παραμύθια από τις Ιστορίες του Σαίξπηρ στο Σπίτι των Παραμυθιών στην Πλάκα
Μια μέρα των Χριστουγέννων, δυο σκανταλιάρικα ξωτικά, ο Άριελ κι ο Πουκ, ξεπήδησαν μέσα από τις σελίδες του Σαίξπηρ και βρέθηκαν μέσα σε ένα δάσος μαγεμένο! Άρχισαν, τότε, να λένε ιστορίες. Κι ευθύς, νεράιδες και λιοντάρια, μάγοι και βασιλιάδες, μαστόροι και γαϊδούρια κι ένα σωρό άλλα πλάσματα, μπερδεύτηκαν τόσο πολύ απ' τα καμώματά τους, που ξέσπασε μεγάλη τρικυμία! Άραγε, πώς θα ξεμπερδευτούν όλοι αυτοί; Πώς θα λυθούν τα μάγια; Κι αν... όλα, ήταν όνειρο...;

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 5 χρονών και άνω και σε μεγάλους.

Για πληροφορίες και κρατήσεις "Το Σπίτι των Παραμυθιών" > Πλάκα - Ακρόπολη

Διεύθυνση: Ιωσήφ των Ρογών 11 Τηλέφωνο: 2104313332

2b

3. H Παπλωματού 
Η παιδική σκηνή Μαριάννα Τόλη, παρουσιάζει το μιούζικαλ - ύμνο στην καλοσύνη, βασισμένο στο πολυβραβευμένο παραμύθι του Τζεφ Μπραμπώ σε σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη στο θέατρο Βασιλάκου.

Μια γενναιόδωρη παπλωματού, με μαγικά δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου. Με χρώματα και σχέδια που δεν έχει ξαναδεί ανθρώπου μάτι, απαλά και ζεστά λες και τα γεμίζει με φτερά αγγέλων. Η παπλωματού, τα παπλώματα δεν τα πουλά. Γυρνά στους δρόμους τις κρύες νύχτες του χειμώνα και τα χαρίζει στους φτωχούς, στους άστεγους, σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Στο γειτονικό βασίλειο, βασιλεύει ένας άπληστος βασιλιάς, που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου. Υποχρεώνει τους φτωχούς και ταλαίπωρους υπηκόους του, να του χαρίζουν δώρα, αγορασμένα από το υστέρημά τους. Όμως κανένα δώρο δεν τον κάνει ευτυχισμένο. Ανικανοποίητος, ψάχνει ασταμάτητα να βρει εκείνο το δώρο, που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Εκείνο που θα διώξει έστω και για λίγο την πλήξη, την ανία, τη δυστυχία του. Η συνέχει επί σκηνής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε εδώ (http://vasilakou.theater/project/η-παπλωματού/)

2c

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr