•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 17 C
    Αθήνα
Πάμε άτα

Απίστευτες χριστουγεννάτικες εκδηλώσεις στην πόλη για όλη την οικογένεια!

( λέξεις)
Απίστευτες χριστουγεννάτικες εκδηλώσεις στην πόλη για όλη την οικογένεια!

Μαμάδες, πείτε μου πώς ξαφνικά αγαπήσατε τα Χριστούγεννα από τη μέρα δηλαδή που κάνατε παιδιά! Ξαφνικά, όλα τα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια μοιάζουν πιο όμορφα, τα λαμπάκια λάμπουν πιο πολύ, το δέντρο μυρίζει πιο τέλεια, τα μελομακάρονα είναι πιο νόστιμα! Μην ανησυχείτε! Είστε μαμάδες και βλέπετε τα Χριστούγεννα μέσα από τα μάτια των παιδιών σας! Γι’ αυτό σας παρουσιάζω 5 από τις πιο όμορφες εξορμήσεις και δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας, έτσι για να ζήσετε τα φετινά Χριστούγεννα στα 100%!

1. Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Δημιουργική απασχόληση για όλες τις ηλικίες. Παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν και αποτυπώνουν ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης. Και φυσικά για τις εορταστικές ημέρες του Δεκεμβρίου, το εργαστήριο θα έχει χριστουγεννιάτικη διάθεση!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

1c

2. To μαγικό αμαξοστάσιο του Άγιου Βασίλη
Και αν η δημιουργική απασχόληση δεν είναι στις πρώτες επιλογές σας αλλά ένα μαγικό ταξίδι στο Βόρειο Πόλο δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το μαγικό αμαξοστάσιο του Άγιου Βασίλη.  Πηγαίνοντας λοιπόν στο παλιό αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι, θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε στον… Βόρειο Πόλο, να μπείτε στο τραίνο του Άη Βασίλη και να γνωρίσετε από κοντά τα περίφημα ξωτικά βοηθούς του.Ανεβείτε στη Ρόδα των Χριστουγέννων και κάντε κόντρες στα χριστουγεννιάτικα συγκρουόμενα.Το Μαγικό Αμαξοστάσιο θα λειτουργεί μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι μόλις 2 ευρώ, ενώ για ανέργους η είσοδος είναι δωρεάν.

Ωράριο: Καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ.

Διεύθυνση: Πειραιώς και Ερμού, Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ, Κεραμεικός.

Τηλέφωνο: 2114270638.

1d

3.Παραμύθια μέσα στον Εθνικό Κήπο
Κάθε δεύτερο Σάββατο, η παιδική βιβλιοθήκη του Κήπου διοργανώνει πρωινά αφηγήσεων γνωστών παραμυθιών. Αυτόν το μήνα, «Ο Άη Βασίλης παίρνει σύνταξη» και η ιστορία του ζωντανεύει από την Αθηνά Παπαστεφάνου.

Διοργανώνονται δύο διαδοχικές παραστάσεις στις 11.30 και στις 12.30 το πρωί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103236503-2107215019

1e


4. Ταξίδια φαντασίας στον υπέροχο κόσμο του Ευγένιου Τριβιζά
Ποιος από εμάς δεν έχει μεγαλώσει με τη Φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά; Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 θα έχετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε στο Μουσείο Φαντασίας και να θαυμάσετε έργα τέχνης εμπνευσμένα από τις ιστορίες του αγαπημένου μας παραμυθά. Παράλληλα με την έκθεση θα προβάλλονται αποσπάσματα από την Φρουτοπία, το «Ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» (ειδικά για την περίοδο των γιορτών) και άλλα έργα του.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και το ωράριο για το κοινό είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-20.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00-12.00 και 18.00-20.00.

1f

5. Ένας μαγικός κόσμος στο άλσος Κηφισιάς
Το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Άλσος Κηφισιάς υποδέχεται τον Φρόλι, το ξωτικό των Ευχών! Στο πάρκο του, θα δείτε το μαγικό τραίνο, το πειρατικό καράβι, το πανύψηλο δέντρο των 12 μέτρων ενώ θα παρακολουθήσετε και αναπαράσταση της της Γέννησης του Ιησού. Για τους λάτρεις του πατινάζ, το παγοδρόμιο σας περιμένει να κάνετε βόλτες πάνω στον πάγο ενώ στη λίμνη των Ευχών μικροί και μεγάλοι θα ζητήσετε ό,τι θέλετε από τον Άγιο Βασίλη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη- σε κάποια δρώμενα υπάρχει χαμηλή χρέωση για το κοινό.

Ωράριο: Καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

Το Πάρκο θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2017.

1b 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr