•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 20 C
    Αθήνα
Βρέφος - Ανάπτυξη

Πότε ξεκινάμε να βάζουμε πιπίλα στο βρέφος και ποια τα οφέλη;

( λέξεις)
Πότε ξεκινάμε να βάζουμε πιπίλα στο βρέφος και ποια τα οφέλη;

Ως νέα μανούλα αυτό που με απασχολεί, είναι να έχω το μωράκι μου χαρούμενο και υγιές! Από την στιγμή που αντίκρισα το μωρό μου μέσα στην κοιλιά μου, είδα ένα χαρούμενο ανθρωπάκι να κολυμπά και να πιπιλά τα δαχτυλάκια του. Μου έκανε φοβερή εντύπωση η εικόνα αυτή και διαβάζοντας βρήκα πως το πιπίλισμα  έχει κατευναστική επίδραση. Φοβερό σκέφτηκα..Ένα μικρό ανθρωπάκι και ξέρει τι να κάνει για να ηρεμεί!

pipila 1

Περάσανε κιόλας εννέα μήνες κύησης και είμαστε τώρα εδώ να ψάχνουμε τρόπους να ηρεμήσουμε από την εξάρτηση της θηλής. Κι εννοώ, ότι δεν μπορώ να έχω το μωρό μου συνέχεια σε θέση θηλασμού. Αρκετοί φίλοι και συγγενείς μου πρότειναν το μπιμπερό και την πιπίλα.

Το μπιμπερό δεν θέλω  να το βάλω ακόμα στη ζωή μας, καθότι θηλάζω αποκλειστικά. Όσο αντέχω θα θηλάζω σκέφτηκα. Η πιπίλα όμως;  Σαν να μου άρεσε η ιδέα..Ακούγοντας όμως πολλά σχετικά με την αθωότητα ή μη της πιπίλας, δίστασα. 

«Τα μωρά γεννιούνται με το αντανακλαστικό του θηλασμού».

Συγκέντρωσα γνώμες παιδιάτρων αλλά και ερευνών από ιδρύματα του εξωτερικού σχετικά με τα πλεονεκτήματα για τη χρήση της πιπίλας και βρήκα τα εξής:

Η πιπίλα
Μπορεί να ηρεμήσει ή να κοιμίσει ένα ανήσυχο μωρό. Μερικά μωρά είναι πιο ευτυχισμένα όταν πιπιλούν κάτι.

Προσφέρει προσωρινή απόσπαση της προσοχής. Μία πιπίλα μπορεί να βοηθήσει κατά τη διάρκεια ενέσεων, εξετάσεων αίματος ή άλλων τέτοιων διαδικασιών.

Θα πρέπει όμως να προσέξω το θέμα θηλασμού. Οι ειδικοί αναφέρουν πως καλό θα είναι να έχει εδραιωθεί ο θηλασμός και έπειτα να προσφέρω στο μωρό πιπίλα.( τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση).

pipila 2


Επίσης κάθε ηλικία έχει διαφορετικές ανάγκες.

Για παράδειγμα, για ένα μωρό 3μηνών και πάνω το υλικό της πιπίλας θα πρέπει να είναι εύκαμπτο για το προσωπάκι του ώστε να μην προκαλεί ερεθισμούς αλλά και ανθεκτικό.

Έτσι η Philips Avent δημιούργησε τις πιπίλες από όλο σιλικόνη ιατρικής χρήσης με σχέδιο ένα αρκουδάκι. Το εύκαμπτο αλλά ανθεκτικό προστατευτικό τους ενδείκνυται για το βρεφικό προσωπάκι και είναι κατάλληλο για μωρά από 0 έως 3 μηνών και από 3 μηνών και πάνω.  Αντίστοιχα για την ηλικία των 18 μηνών και πάνω, θα πρέπει το υλικό της πιπίλας να είναι αρκετά ανθεκτικό στα δαγκώματα ώστε να μη χάνει το χρώμα και το σχήμα της με τον καιρό, όπως η πιπίλα της Philips Avent για παιδιά από 18 έως 36 μήνες.

pipila 3


Όλες οι πιπίλες της Philips Avent, ανεξάρτητα από την ηλικία του μωρού έχουν Ορθοδοντική θηλή ώστε να ενισχύουν τη φυσική ανάπτυξη των δοντιών και των ούλων. Μπορούν να αποστειρώνονται και δεν έχουν ΒΡΑ(χημική οργανική ένωση που είναι υπεύθυνη για πολλά μεταξύ άλλων προβλήματα στην ανάπτυξη, το ανοσοποιητικό σύστημα, νευρολογικές διαταραχές.)

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr