•   Πέμπτη, 25 Απριλίου
  • 21 C
    Αθήνα
Βρέφος & More

5 + 1 χριστουγεννιάτικα δώρα που ξετρελαίνουν όλα τα παιδιά!

( λέξεις)
5 + 1 χριστουγεννιάτικα δώρα που ξετρελαίνουν όλα τα παιδιά!

Απαιτούν όμως τον δικό σας πολύ προσωπικό και πολύτιμο χρόνο. Τη δική σας συμβολή και τεράστιες δόσεις αγάπης.

Να λοιπόν τα δώρα που λατρεύουν όλα τα παιδιά.

1. Πρωινές αγκαλιές.
Τα Χριστούγεννα, σίγουρα θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο από τις καθημερινές που τρέχετε σαν τους τρελούς. Ξυπνήστε και πάρτε το μωράκι σας αγκαλιά! Μπείτε κάτω από τα σκεπάσματα και κάντε αγκαλίτσες χωρίς όρια! Χωρίς ρολόγια, χωρίς άγχη! Όλο το χρόνο μπορεί οι αγκαλιές να γίνονται σχεδόν διαδικαστικά, δηλαδή “έλα αγκαλιά να μπεις στο καρότσι”, “έλα να σε πάρω αγκαλιά να σε αλλάξω”, τώρα όμως μπορούν να γίνουν χωρίς σκοπό! Έτσι απλά γιατί είστε 100% “εκεί” και θέλετε να δείξετε στο παιδί σας πόσο μα πόσο πολύ το αγαπάτε!

2. Τραγούδια.
Βάλτε μουσική στο σπίτι και τραγουδήστε στο μωρό σας. Αν έχετε μεγαλύτερο παιδάκι, τραγουδήστε μαζί! Βάλτε τη μουσική δυνατά, ζητήστε του να τραγουδήσει και να χορέψει! Χορέψτε μαζί του! Θα διαπιστώσετε ότι σε λίγα λεπτά θα έχετε ξεχάσει ό,τι σας απασχολεί και θα έχετε μπει μαζί του σε έναν παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο κόσμο!

3. Κοινές δραστηριότητες.
Φέτος μην στολίσετε το δέντρο βράδυ, ενώ το παιδάκι σας κοιμάται και το άλλο πρωί δει το δέντρο έτοιμο. Δώστε του το χρόνο και το χώρο να στολίσει μαζί σας, να χαρεί τη διαδικασία και να αισθανθεί ότι συνεισφέρει. Όπου και όπως κι αν βάλει τα στολίδια, αφήστε τα εκεί. Αν τα βάλετε αργότερα “στη σωστή θέση” θα το καταλάβει και θα απογοητευθεί! Δώστε του το περιθώριο να σας βοηθήσει, να συμμετέχει, να νιώσει μέρος της γιορτής! Ετοιμάστε μαζί ωραία πράγματα στην κουζίνα, στολίστε το σπίτι! Ακόμα κι αν είναι βρέφος, βάλτε το στο καρότσι και αφήστε το να σας κοιτάζει όσο εσείς στολίζετε το δέντρο!

4. Κουβέντες.
Μα φυσικά έχετε όλο το χρόνο, να μιλήσετε με το παιδί σας. Καθήστε πλάι του και ρωτήστε το πώς αισθάνεται, τι του λείπει, τι το κάνει ευτυχισμένο, πώς περνάει με τους φίλους του. Αν έχετε μωράκι, ξαπλώστε το στο relax του και μιλήστε του. Πείτε του πόσο ευτυχισμένοι είστε που φέτος θα γιορτάσετε τα Χριστούγεννα μαζί του… Πόσο πολύ άλλαξε η ζωή σας από τη μέρα που ήρθε στον κόσμο. Τόσο τα μωρά όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά, απολαμβάνουν τις γλυκιές κουβέντες των γονιών τους.

xmas

5. Μια έκπληξη!
Στα παιδάκια άνω των 2 ετών, μπορείτε φέτος να οργανώσετε μια… έκπληξη! Όχι ένα δώρο, αλλά μια κοινή δράση! Για παράδειγμα μια βόλτα στη γιαγιά που τόσο αγαπάνε και έχουν καιρό να δουν, μια μέρα που η κουζίνα θα γίνει χάλια, αλλά θα φτιάξουμε μαζί μελομακάρονα, μια επίσκεψη στο Πλανητάριο ή ένα μίνι πάρτυ με 3-4 φίλους!

6. Σ’αγαπώ.
Τα Χριστούγεννα και όλο το χρόνο. Μην σταματάτε να τους το λέτε. Κάθε μέρα, κάθε ώρα. “Σ’αγαπώ, μ’ακούς”. Μα πώς θα ήταν η ζωή σας χωρίς αυτά; Ούτε να το φανταστείτε δεν μπορείτε. Το μωράκι σας, το παιδάκι σας έχει δώσει χρώμα και νόημα στη ζωή σας και δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να του το λέτε. Συνέχεια. Κανείς δεν βαρέθηκε να ακούει το “σ’ αγαπώ”...

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr