•   Τρίτη, 18 Ιουνίου
  • 33.1 C
    Αθήνα
Γυναίκα

5 τρόποι να κάψεις περισσότερες θερμίδες στο διάδρομο

( λέξεις)
5 τρόποι να κάψεις περισσότερες θερμίδες στο διάδρομο

Δεν θυμάμαι αν σας το έχω δηλώσει ξανά αλλά μισώ το διάδρομο, αισθάνομαι σαν χάμστερ που απλά τρέχεις χωρίς να έχει να πάει κάπου ενώ γύρω του υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν στοίχημα πότε θα λιποθυμήσει. Έλα όμως που φέτος γράφτηκα στο γυμναστήριο (αν γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος, εγώ φταίω να ξέρεις) και αναγκαστικά πλέον περνάω σχεδόν μια ώρα την ημέρα πάνω σε αυτόν.

Όχι δεν τον αγάπησα ξαφνικά, ίσα ίσα τον μίσησα περισσότερο γιατί συνειδητοποίησα ότι για να κάψω 250 θερμίδες (μια μπάρα δημητριακών flapjack δηλαδή) πρέπει να κάνω γρήγορο περπάτημα για 40 λεπτά. ΣΑΡΑΝΤΑ. Γενικότερα είμαι έξαλλη με το πως καίγονται οι θερμίδες στο γυμναστήριο, αλλά ανακάλυψα κάποια κόλπα που επιταχύνουν την καύση των θερμίδων, οπότε γίνεται κάπως πιο υποφερτή η κατάσταση.

1. Μην τρέχεις στον ίδιο ρυθμό
Αν τρέχεις μόνιμα σε γρήγορη ταχύτητα θα κουραστείς αμέσως και δεν θα έχεις κουράγιο να συνεχίσεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις πάντα είναι να συνδυάζεις τις ταχύτητες, να ξεκινάς δηλαδή με γρήγορο περπάτημα, να συνεχίζεις για λίγα λεπτά με έντονο τρέξιμο και μετά να ρίχνεις ξανά ταχύτητα. Κάποιες μέρες μπορείς να ρίξεις περισσότερο βάρος στο τρέξιμο και άλλες στο γρήγορο περπάτημα, έτσι θα δεις πολύ πιο άμεσα αποτελέσματα.

2. Κάνε μικρά σπριντ
Οι περισσότεροι από εμάς τρέχουμε πιο γρήγορα γιατί απλά θέλουμε να περάσει ο χρόνος που μας έχει απομείνει πάνω στο βασανιστήριο που ακούει στο όνομα διάδρομος- αν όμως χρησιμοποιήσεις σωστά αυτά τα μικρά σπριντ διάρκειας 4- 5 λεπτών θα καταφέρεις να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Έρευνα μάλιστα έχει δείξει ότι άτομα που έκαναν έτσι διάδρομο κατάφεραν να χάσουν 4% λίπος μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

3. Ανέβα ανηφόρες (αλλά με έξυπνο τρόπο)
Μπορεί να μισείς τις ανηφόρες (who doesn't) αλλά όταν περπατάς ή τρέχεις ενώ έχεις το διάδρομο σε μεγάλη κλίση χάνεις περισσότερες θερμίδες (προφανώς και το πιο δύσκολο πρόγραμμα του διαδρόμου είναι το πιο αποδοτικό). Ξεκίνα με χαμηλή ταχύτητα, κάνε γρήγορες εναλλαγές με πιο γρήγορες ταχύτητες και έτσι θα καταφέρεις να χτίσεις πολύ δυνατά πόδια.

4. Μην σταματάς
Έχω παρατηρήσει πως όταν βλέπω σειρά ενώ κάνω διάδρομο (ναι, μόνο έτσι αντέχω) μπορώ να κάνω μέχρι και 2 χλμ παραπάνω χωρίς να το καταλάβω ή να κουραστώ τόσο όσο όταν κοιτάω με επιμονή την οθόνη της απόστασης. Έρευνες έχουν δείξει ότι αν κάνεις έστω και 30 λεπτά περισσότερο περπάτημα από ό,τι συνήθως θα κάψεις μέχρι και 50% περισσότερες θερμίδες. Για αυτό βάλε τα ακουστικά σου, πάτα play και φάε τα χιλιόμετρα με το κουτάλι.

5. Μην παρατάς τις άλλες ασκήσεις
Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Physiology έλεγε ότι ο καλύτερος τρόπος να χάσεις κιλά είναι να μην ακολουθείς την ίδια ρουτίνα στο γυμναστήριο. Μίλα με τον γυμναστή και βρείτε ένα συνδυαστικό πρόγραμμα που θα γυμνάζει όλο το σώμα σου και θα σε οδηγήσει στο επιθυμητό βάρος πιο γρήγορα.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr