•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 12 C
    Αθήνα
Γυναίκα

6 επιστημονικοί λόγοι που καλά θα κάνεις να αποκτήσεις ένα σκύλο

( λέξεις)
6 επιστημονικοί λόγοι που καλά θα κάνεις να αποκτήσεις ένα σκύλο

Αν σε ρωτούσαν να πεις ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για τη σχέση ανθρώπου-σκύλου, τότε λογικά θα απαντούσες ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Δίκαια.

Αυτός είναι ο πιο γνωστός λόγος που θα μπορούσε να σε παρακινήσει να δώσεις στέγη σε ένα σκύλο, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνος. Το ήξερες, ας πούμε, ότι ένας σκύλος μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

Επειδή η συμβίωση με τον τετράποδο φίλο μπορεί να είνα ωφέλιμη με διάφορους τρόπους, δες τους 6 λόγους που εγκρίνει και η επιστήμη, για τους οποίους θα πρέπει να ξανασκεφτείς το ενδεχόμενο να αποκτήσεις ένα σκύλο.

1) Παρέχει κοινωνική στήριξη
Τον αποκαλείς "φίλο" για ένα λόγο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η συμβίωση με κατοικίδια αυξάνει την αυτοπεποίθησή σου και την αίσθηση ότι ανήκεις κάπου, ειδικά μετά από βιώματα απόρριψης.

2) Σε αποφορτίζει από το άγχος της ημέρας
Τι πιο τρανταχτό παράδειγμα από την Ιατρική Σχολή του Harvard, όπου έφεραν ένα σκύλο ειδικό για την εφαρμογή θεραπείας σε ανθρώπους, ώστε να δημιουργήσουν ένα πιο ευχάριστο κλίμα στους εργαζομένους; Κάτι θα ξέρουν, επιστήμονες στο Harvard είναι.

3) Κάνει τα παιδιά πιο υπεύθυνα
Αν έχεις παιδιά, τότε θα παρατηρήσεις ότι με τον καιρό θα γίνουν πιο υπεύθυνα. Όσο υπάρχει κατοικίδιο στο σπίτι, η φροντίδα του οποίου απαιτεί πολλή προσοχή και έγνοια, τα παιδιά μπαίνουν στη διαδικασία να σκέφτονται και κάτι/κάποιον πέρα από αυτά τα ίδια. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά που αισθάνονται πολύ δεμένα με τα κατοικίδιά τους, μπορούν και αποζητούν το δέσιμο αυτό και στις σχέσεις τους με τους άλλους άνθρωπους ή τις ομάδες που ανήκουν.

4) Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών στα παιδιά
Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό, εξαιτίας της τρίχας του σκύλου και των μικροβίων που -νομίζεις- ότι φέρει, η Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Αμερικής επισημαίνει πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλο αναπτύσσουν ισχυρότερα αντισώματα πχ. στην αλλεργία στη σκόνη ή σε άλλα ζώα, καθώς εκτίθενται από μικρή ηλικία στα εν λόγω αλλεργιογόνα.

5) Έχεις κίνητρο να είσαι δραστήρια
Έχοντας ένα σκύλο, ξέρεις πως πρέπει να τον πας βόλτα. Υπάρχει πιο ιδανική ευκαιρία από αυτήν για καθημερινό περπάτημα; Μ' ένα σμπάρο, δυο τριγώνια.

6) Βοηθά στην ποιοτικότερη γήρανση του οργανισμού
Είναι πολύ σύνηθες, μετά τη σύνταξη ιδίως, οι άνθρωποι να κλείνονται στον εαυτό τους και να μην βρίσκουν νόημα στην καθημερινότητά τους. Η παρουσία ενός σκύλου αλλάζει το σκηνικό, καθώς όπως είπαμε και πιο πάνω, έχεις τη φροντίδα και κάποιου άλλου εκτός από τον εαυτό σου, βγαίνεις έξω καθημερινά και κινείσαι, γενικά αποκτάς λόγους να εξακολουθείς να αγαπάς τη ζωή. Και αυτό, αλήθεια, είναι πολύ σημαντικό.

Μήπως, λοιπόν, να το ξανασκεφτείς άμεσα να αποκτήσεις ένα φίλο παντοτινό;

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr