•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 14 C
    Αθήνα
Βρέφος - Διατροφή

Η πρώτη κρέμα του μωρού μας! Η αλήθεια είναι μία και έχει νέα συνταγή.

( λέξεις)
Η πρώτη κρέμα του μωρού μας! Η αλήθεια είναι μία και έχει νέα συνταγή.

Στην αρχή της ζωής του το μωρό μου τρεφόταν αποκλειστικά με γάλα. Αυτή την τροφή έμαθε από τα πρώτα λεπτά της ζωής του, καθώς αυτή χρειαζόταν αλλά και αυτή μόνο μπορούσε να αφομοιώσει για τουλάχιστον τους πρώτους πέντε με έξι μήνες.

Επειδή όμως αναπτύσσεται με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, ο οργανισμός του απαιτεί περισσότερες θερμίδες, σίδηρο και αλλά θρεπτικά συστατικά, όπως φώσφορο, βιταμίνες Α, C και D. Τότε είναι που πρέπει να αρχίσουμε να εμπλουτίζουμε το καθημερινό του διαιτολόγιο με στερεές τροφές. Κι αν για εμάς αυτό φαντάζει εύκολο και συνηθισμένο, για το μωρό μας είναι μια αληθινή πρόκληση. Σκεφτείτε πόσα πρωτόγνωρα πράγματα περιλαμβάνει για το μωρό μας αυτή η νέα εμπειρία: η υφή, το κουτάλι, η νέα τεχνική στην κατάποση και τόσα άλλα.

Η πρώτη του γεύση από το «αληθινό φαγητό» πρέπει να είναι ιδιαίτερα απολαυστική αλλά και θρεπτική και αυτό το τελευταίο μας προβληματίζει καθώς έχει επικρατήσει η άποψη πως οι βρεφικές κρέμες περιέχουν αρκετή ζάχαρη, συντηρητικά, χρωστικές ουσίες ενώ είναι παχυντικές και δε συμβάλλον στη σωστή ανάπτυξη του μωρού μας.

3

Μετά από έρευνα που έκανα στην αγορά ανακάλυψα πως οι Βρεφικές Κρέμες ΝΟΥΝΟΥ ανατρέπουν όλα τα παραπάνω και καταρρίπτουν όλες μας τις ανησυχίες με μία νέα συνταγή, πλούσια σε γάλα με νέα σύνθεση Σακχάρων και υπέροχη γεύση που ήδη το μωρό μου έχει λατρέψει.

Εγώ πάλι λατρεύω σε κάθε κουταλιά, τις εκφράσεις που παίρνει το προσωπάκι του γιου μου αλλά και το γεγονός πως πέρα από πολύ γευστικό, αυτό που του προσφέρω είναι και θρεπτικό.

Επίσης, πρόσφατα συνειδητοποίησα πως σε κάθε κουταλιά που του δίνω ανοίγω κι εγώ το στόμα μου, ασυναίσθητα και μάλλον μηχανικά, μήπως συμβαίνει και σε εσάς αυτό;


Χριστίνα Παναγιωτάκη

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr