•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 15 C
    Αθήνα
Βρέφος - Ανάπτυξη

Τα 10 πιο γλυκά πράγματα που θα κάνει το μωρό σου!

( λέξεις)
Τα 10 πιο γλυκά πράγματα που θα κάνει το μωρό σου!

Όλοι οι γονείς είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι διαβάζουμε βιβλία για την ανάπτυξη των παιδιών ανά ηλικία και ρωτάμε άλλους γονείς για το πότε μίλησε/περπάτησε/ έφαγε μόνο του το παιδί. Γνωρίζουμε ότι μερικοί μήνες δεν έχουν διαφορά, όμως λίγο-πολύ όλοι αγχωνόμαστε αν το παιδί μας αργεί να κάνει κάτι. Κι ενώ τα δόντια θα βγουν και θα έρθει η στιγμή που θα αρχίσει να περπατάει, υπάρχουν πολλά ακόμα γλυκά πράγματα που θα κάνει και συνήθως δεν το περιμένεις. Ο παιδίατρος, άλλωστε, αλλά και οι άλλοι γονείς δεν θα σου πουν για το πόσο όμορφο είναι όταν το παιδί σου θα αρχίσει να δείχνει χαρακτήρα ή για το πότε θα πει μια ολόκληρη πρόταση!

1.Η πρώτη πρόταση: Οι γιατροί θα ρωτήσουν πόσες λέξεις έχει πει όταν θα φτάσει 15 μηνών γιατί έχει σημασία, αλλά η καρδιά σου θα λιώσει όταν θα πει την πρώτη του πρόταση. Όχι ολόκληρη αλλά δύο λέξεις μαζί που ταιριάζουν, όπως «μαμά γάλα» ή «πάμε κούνια».

2.Τα πρώτα σημάδια αγάπης προς το αδερφάκι. Μια μέρα θα αρχίσουν να γελούν μαζί και να κρατιούνται από το χέρι και τότε θα είναι δύσκολο να μην βάλεις τα κλάματα από χαρά.

3. Ο χορός: Όχι αυτός που του κρατάς τα χεράκια και χορεύετε, αλλά αυτός που κουνιέται ρυθμικά όταν ακούει ένα τραγούδι που του αρέσει! Τέλειο!

4.Το πρώτο φαγητό εκτός σπιτιού. Αυτό που παραγγέλνεις, όχι αυτό που βγάζεις από το τάπερ!

5. Η βόλτα χωρίς το καρότσι. Για πολλούς είναι πιο κουραστικό αλλά σκέψου να μπαίνεις σε καταστήματα ή να περπατάς στους (δύσκολους) δρόμους της πόλης χωρίς να σέρνεις το καρότσι!

6. Οι πρώτες ενδείξεις…χαρακτήρα! Θέλει να κάθεται σπίτι ή να βγαίνει έξω. Θέλει να βλέπει τους φίλους του ή να παίζει μόνος του; Σταδιακά θα αρχίσεις να γνωρίζεις το παιδί σου και να το αγαπάς κάθε μέρα και πιο πολύ γιατί είναι μοναδικό!

7. Ο πρώτος τραυματισμός: Δεν είναι ακριβώς επίτευγμα, αλλά αν δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα, είναι πιθανό κάποια στιγμή να συμβεί. Τα παιδιά τρέχουν, παίζουν, εξερευνούν. Μια γρατζουνιά είναι φυσιολογική κι ενώ ξέρεις ότι θα αγχωθείς, είναι μια στιγμή που καταλαβαίνεις ότι το παιδί μεγαλώνει.

8. Τα πρώτα νεύρα, τα πολλά! Όχι μια γκρίνια ή ένα πείσμα. Τα νεύρα που το κάνουν να κάτσει στη μέση της παιδικής χαράς και να φωνάζει επειδή δεν θέλει να φύγει. Δεν είναι μια γλυκιά στιγμή, αλλά σίγουρα είναι μια γλυκιά… υπενθύμιση ότι το μωράκι σου δεν είναι πια μωρό!

9. Το πρώτο παιχνίδι με νόημα. Δεν πετάει τα τουβλάκια, δεν κλωτσάει την μπάλα αλλά παίζει με ένα σκοπό. Θέλει να φτιάξει μια κατασκευή με τα τουβλάκια ή να ρίξει την μπάλα μέσα στο καλάθι!

10. Τα ζουμερά φιλιά! Μέχρι τώρα σε σάλιωνε ή έβαζε το στόμα πάνω στο μάγουλό σου. Μια μέρα μαγική και τέλεια θα σου δώσει ένα κανονικό φιλί και μάλλον δεν θα ξεχάσεις ποτέ αυτή την μέρα.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr