•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 20 C
    Αθήνα
Εγκυμοσύνη - Σύλληψη

Μαθαίνω το φύλο του μωρού με βάση το βάρος μου.

( λέξεις)
Μαθαίνω το φύλο του μωρού με βάση το βάρος μου.

Οι άνθρωποι πάντα ψάχνουν κάποια στερεότυπα για να συνδέσουν γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή τους! Πόσο μάλλον οι γυναίκες που επιθυμούν να ζήσουν μια εγκυμοσύνη ή ακόμα και να καταλάβουν τί φύλο είναι το μωρό τους, πριν ακόμα τους ενημερώσει ο γυναικολόγος τους.

φορμάκια για αγόρι/κορίτσι

Ενδέχεται να υποκύψεις σε μύθους όπως το ψαλίδι και το μαχαίρι, το σχήμα της κοιλιάς μέχρι το χρώμα των ούρων έως και το τεστ της βέρας, για να μάθεις το φύλο του μωρού, ή σε οποιαδήποτε άλλη «σοφία»..Το άρθρο αυτό όμως δεν βασίζεται σε μύθο ή σε αναφορές των προγόνων μας, αλλά σε επιστημονική έρευνα.

Αυτή η είδηση προέρχεται από μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLoS One. Σύμφωνα με την οποία, οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 70 εκατομμύρια γεννήσεις σχετικά με την συσχέτιση του βάρους που λαμβάνεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και το φύλο του εμβρύου!

Ισχύει ότι «Όσο περισσότερο βάρος αποκτήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι και πιο πιθανό είναι να κάνεις αγόρι»;

Μέλλουσες μητέρες που έβαλαν περίπου 10 κιλά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, είχαν 49% πιθανότητες να γεννήσουν αγόρι. Εκείνες που έβαλαν γύρω στα 18 κιλά, οι πιθανότητες να γεννήσουν αγόρι ήταν 52,5%. Ενώ όσες έβαλαν 25κιλά και πάνω, οι πιθανότητες να γεννήσουν αγόρι  έφτασαν το 55%. Συνοπτικά, η μελέτη αυτή συγκέντρωσε στα 23χρόνια έρευνας στατιστικά που μας υποδεικνύουν πώς το βάρος της εγκύου συσχετίζεται με το φύλο του εμβρύου!

κοιλιά εγκύου με ζωάκια γουρουνάκια

Πώς εξηγείτε κάτι τέτοιο;

O Kristen Navara J. ενδοκρινολόγος, ανέλυσε τα δεδομένα και σημείωσε πως, "Είναι πιθανό αυτή η σχέση να προκύπτει από το γεγονός ότι τα αρσενικά έμβρυα έχουν υψηλότερα ποσοστά μεταβολισμού και πιθανόν να χρειάζονται περισσότερη θερμιδική ενέργεια για να αναπτυχθούν με επιτυχία."

«Ας μην ξεχνάμε πως στον κανόνα υπάρχει πάντα η εξαίρεση και πως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός».

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr