•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 15 C
    Αθήνα
Παιδί & More

Μπορεί ένα παιδί να κρυώσει επειδή κρυώνει ή επειδή βγήκε έξω λουσμένο;

( λέξεις)
Μπορεί ένα παιδί να κρυώσει επειδή κρυώνει ή επειδή βγήκε έξω λουσμένο;

Δεν υπάρχει μαμά που δεν έχει πει ή δεν έχει σκεφτεί το «βάλε τη ζακέτα του, γιατί θα κρυώσεις». Τελικά, μπορεί ένα παιδί να κρυολογήσει επειδή δεν είναι καλά ντυμένο τις κρύες μέρες ή επειδή βγήκε έξω φρεσκολουσμένο;

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times και τον διευθυντή του παιδιατρικού νοσοκομείου του Texas, Stan Spinner, ο μόνος τρόπος για να αρρωστήσεις είναι να κολλήσεις έναν ιό. «Χωρίς ιό, δεν κρυολογείς», λέει χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι ο κόσμος έχει συσχετίσει τον κρύο καιρό με το κρυολόγημα  ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, απλά υπάρχουν κάποιοι ιοί που είναι πιο ισχυροί τους χειμερινούς μήνες.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα οι περισσότεροι άνθρωποι «κλεινόμαστε» στα σπίτια κι έτσι όχι μόνο είμαστε πιο κοντά σε ανθρώπους που μπορεί να είναι άρρωστοι αλλά βρισκόμαστε και σε ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους ιούς.

Σύμφωνα με έρευνες, η χαμηλή υγρασία των εσωτερικών χώρων ευνοεί τους ιούς ενώ εξασθενεί και το ανοσοποιητικό σύστημα. «Όταν υπάρχει υγρασία, ένας ιός που απελευθερώνεται με ένα φτάρνισμα κολλάει στα μόρια του νερού και φεύγει από την ατμόσφαιρα πριν κάποιος τον κολλήσει. Σε ένα δωμάτιο χωρίς υγρασία όμως οι ιοί εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι να βρουν το επόμενο θύμα» αναφέρει το άρθρο.

Τελικά, αντί να κυνηγάμε τα παιδιά να φορέσουν το κασκόλ τους μήπως πρέπει πρώτα να προμηθευτούμε έναν υγραντήρα; Σημαντικό, βέβαια, είναι τα παιδιά να μην κρυώνουν και να ντύνονται πάντα ζεστά , γιατί σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, όταν ο οργανισμός κρυώνει τότε εξασθενεί και το ανοσοποιητικό σύστημα!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr