•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 16 C
    Αθήνα
Παραμύθια για παιδιά

Tο λάχανο δρομέας

( λέξεις)
Tο λάχανο δρομέας

Τα άλλα λάχανα ζήλευαν τον Λίνο πολύ, αφού μετά βίας που έκαναν μερικά μέτρα και μετρούσαν την αναπνοή τους. Αυτός πάλι μπορούσε να τρέχει ώρες ατελείωτες, χωρίς ποτέ να νιώσει το παραμικρό σημάδι κούρασης. Το μυστικό του όμως, αυτό που δεν γνώριζε κανείς άλλος, ήταν πως πάντα έτρεχε φορώντας τα αγαπημένα του παπούτσια, δίχως τα οποία δεν έκανε ούτε βήμα.

Τα άλλα λάχανα είχαν κουραστεί πολύ από την συμπεριφορά του Λίνου, αφού κάθε φορά που έβγαιναν όλα μαζί για προπόνηση, αυτός τους άφηνε πίσω και έτρεχε μόνος χιλιόμετρα ολόκληρα μπροστά. Έτσι μια μέρα που παράγινε το κακό, σκέφτηκαν να του κάνουν μια φάρσα: όσο αυτός κοιμόταν και χωρίς να καταλάβει τίποτα, πήραν τα αθλητικά του παπούτσια και τους έβαλαν μια ειδική κόλλα στη σόλα ώστε να μαζεύουν χώμα από το έδαφος και να δυσκολευτεί πολύ να τρέξει φορώντας τα.

Έτσι την επόμενη μέρα προκάλεσαν τον Λίνο να παραβγούν στον στίβο. Αυτός χωρίς να υποψιαστεί τίποτα φόρεσε τα παπούτσια του, και περπάτησε ως την γραμμή εκκίνησης στον κήπο. Εκεί μαζεύτηκαν όλα τα υπόλοιπα λάχανα, και μόλις δόθηκε το σήμα, άρχισαν να τρέχουν. Ο Λίνος ξεκίνησε να τρέχει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αλλά μετά από λίγο κατάλαβε πως τα αγαπημένα του παπούτσια κολλούσαν πολύ στο έδαφος και μάζευαν χώμα το οποίο τα βάραινε. Αντί να τρέχει περπατούσε με μεγάλη δυσκολία.

Τα άλλα λάχανα άρχισαν να γελάνε μαζί του. Κάποια από αυτά έκαναν κύκλους τριγύρω του ή χόρευαν μπροστά του για να τον κοροϊδέψουν. Ο Λίνος γνώρισε για πρώτη φορά στην ζωή του την απογοήτευση του να σε αφήνουν οι άλλοι πίσω. Τότε όμως φάνηκε ένας λαγός ο οποίος πλησίασε απειλητικά τα λάχανα για να τα καταβροχθίσει. Αυτά φοβήθηκαν πολύ και έτρεξαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, αφήνοντας τον καημένο Λίνο παραπίσω να παλεύει με τα παπούτσια του που κολλούσαν στο έδαφος. Όταν κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί, του ψώναξαν από μακριά: "Θα σε φάει, βγάλε τα να σωθείς!"

Ο Λίνος, που ως τότε δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί, έβγαλε βιαστικά τα παπούτσια του και άρχισε να τρέχει χωρίς αυτά. Μόλις τον είδε ο λαγός τον πήρε ξωπίσω, και έκανε με το μεγάλο του στόμα να τον καταβροχθίσει, όμως αυτός με μεγάλη μαεστρία κατάφερε να του ξεφύγει. Έπειτα έκανε νόημα στα άλλα λάχανα, που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα, να φύγουν τρέχοντας προς την αντίθετη μεριά. Τότε έτρεξε και αυτός γρήγορα σαν βολίδα, και όσο περισσότερο έτρεχε ο λαγός να τον φτάσει, τόσο περισσότερο αυτός επιτάχυνε, ώσπου κάποια στιγμή ο λαγός λαχάνιασε και τον έχασε.

Μόλις ο Λίνος σιγουρεύτηκε ότι του ξέφυγε, γύρισε πίσω στον κήπο όπου τα άλλα λάχανα τον υποδέχθηκαν με τιμές ήρωα. Για να τον ευχαριστήσουν μάλιστα, του έκαναν δώρο ένα ολοκαίνουριο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr