•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 13 C
    Αθήνα
Μπαμπάς

Νέος μπαμπάς; 5 τρόποι για να επιβιώσεις!

( λέξεις)
Νέος μπαμπάς; 5 τρόποι για να επιβιώσεις!

Η πατρότητα –όπως και η μητρότητα- φέρνει πολλά δάκρυα συγκίνησης αλλά ακόμα περισσότερα δάκρυα κούρασης και ψυχολογικής εξάντλησης. Ναι, το πρώτο σοκ πέρασε και πλέον θέλεις να απολαύσεις τη στιγμή. Ένα κοινό που μοιράζονται όλοι οι super μπαμπάδες είναι ότι (φροντίζουν τις λεχώνες) συνειδητοποιούν γρήγορα το ρόλο τους αλλά και τις θυσίες που πρέπει να κάνουν για να υπάρχει ισορροπία στην οικογένεια.

1.Πρέπει να αποδεχτείς τη νέα πραγματικότητα: Θα έχεις λιγότερο χρόνο για τον εαυτό σου και μερικές φορές δεν θα έχεις καθόλου χρόνο. Όταν θα έχεις ελεύθερο χρόνο, όμως, θα θέλεις να παίξεις με το μωράκι σου και να βοηθήσεις τη μαμά. Κράτα λίγο χρόνο όταν κοιμηθούν για να χαλαρώσεις.

2.Πρέπει να είσαι προνοητικός: Πότε θα τελειώσουν οι πάνες, μήπως πρέπει να αγοράσεις θηλές για το μπιμπερό πριν χαλάσουν και να πλύνεις τις πιπίλες πριν τις πετάξει όλες κάτω και δεν έχεις καμιά για να ηρεμήσεις το μωρό;

3.Να είσαι ήρεμος: Αν δεν είσαι εσύ ψύχραιμος, ποιος θα είναι; Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργείς μια αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας, αλλά και να είσαι πάντα χαλαρός όταν περνάς χρόνο με το παιδί.

4.Να εστιάσεις στα θετικά: Θα ζήσεις πολλές δύσκολες καταστάσεις και στιγμές που θα θέλεις... να εξαφανιστείς. Είναι λογικό, όμως προσπάθησε να εστιάσεις στις όμορφες στιγμές. Όσο πιο θετική είναι η στάση σου, τόσο πιο χαρούμενη θα είναι και η οικογενειακή ζωή!

5. Μην έχεις υπερβολικές προσδοκίες: Το μωρό δεν θα κοιμηθεί την ώρα που θέλεις, δεν θα φάει το φαγητό του και δεν θα το ενδιαφέρει το νέο παιχνίδι που έφερες. Η ρουτίνα του σπιτιού θα «χαλάει» συχνά, όμως αυτό είναι και το πιο όμορφο, ότι γνωρίζεις κάθε μέρα και περισσότερο την προσωπικότητα του μωρού σου και... (μάντεψε) είναι τέλεια! 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr