•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 18 C
    Αθήνα
Γονείς - Μαμά

10 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε μια μαμά νεογέννητου

( λέξεις)
10 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε μια μαμά νεογέννητου

Οι ορμόνες χορεύουν, το μωρό κλαίει συνέχεια και η λεχώνα νυστάζει. Κι όμως, αυτές τις στιγμές είναι που η νέα μαμά δέχεται τις περισότερες επισκέψεις και τα περισσότερα τηλεφωνήματα για πολλά «να σου ζήσει»! Κι ενώ τις περισσότερες φορές χαίρεται να ακούει τις ευχές και να μοιράζεται αυτές τις στιγμές με τα αγαπημένα της πρόσωπα, υπάρχουν και κάποιες ατάκες που μπορεί να την κάνουν να βάλει τα κλάμματα σε χρόνο d.t. Δεν θέλει και πολύ. Αυτά είναι τα 10 πράγματα που καλό είναι να μην τα πούμε ποτέ σε μαμά νεογέννητου:

1.Μοιάζεις ακόμα με έγκυο: Λογικό, αλλά για ποιο λόγο να το αναφέρεις; Δεν είναι αστείο ούτε χαριτωμένο!

2.Μοιάζεις κουρασμένη. Ναι, μόλις γέννησα! Και δεν έχω κοιμηθεί από τότε...

3.Άρχισε να κοιμάται το βράδυ; Σοβαρά; Ακόμα δεν σαράντισε και θέλεις να κοιμάται σερί 12ωρα; Δεν υπάρχει λόγος να το υπενθυμίσεις σε μια γυναίκα που ζήτημα να κοιμάται 2 ώρες σερί κάθε μέρα.

4.Πότε θα επιστρέψεις στη δουλειά; Ε.... άφησε την να απολαύσει τη στιγμή. Εξάλλου, οι περισσότερες επιστρέφουν μετά το τρίμηνο, ενώ πολλές μετά το 8μηνο.

5.Πολύ κλαίει το μωρό. Έχει κολικούς; Μην της βάζεις ιδέες στο κεφάλι, εκτός αν είσαι παιδίατρος. Το μωρό κλαίει γιατί αυτό κάνουν τα μωρά. Κλαίνε!

6.Δεν σου μοιάζει! Κανείς δεν θέλει να το ακούσει αυτό!

7.Ελάτε με το μωρό μια βόλτα! Όχι, εσύ πρέπει να πας να τους δεις κι όχι και με άδεια χέρια. Φτιάξε ένα φαγητό, πάρε μπισκότα, ένα δωράκι, καφέ, ο,τι χρειάζεται η λεχώνα!

8.Το μωρό μου γελούσε μετά τον πρώτο μήνα. Για κανένα λόγο μην μπεις σε συγκρίσεις, δεν ενδιαφέρει κανέναν.

9.Μάλλον είμαι κρυωμένη. Ακόμα κι αν δεν είναι γρίπη, για κανένα λόγο μην επισκεφτείς νεογέννητο αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρη ότι δεν είσαι κρυωμένη.

10. Άντε, πότε θα κάνετε κι άλλο! Η πιο συχνή κι η πιο άκυρη ερώτηση, ειδικά σε μια λεχώνα που ακόμα δεν έχει συνέλθει!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr