•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 13 C
    Αθήνα
Γονείς - Σχέσεις

Οργασμός και εγκυμοσύνη. Τι είναι λάθος και τι όχι;

( λέξεις)
Οργασμός και εγκυμοσύνη. Τι είναι λάθος και τι όχι;

Καλά νέα για τις μέλλουσες μαμάδες.. Σύμφωνα με νέες μελέτες, ο οργασμός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας και φοβίας..

Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι καλό για το σώμα σας, την εικόνα του, τον καρδιακό παλμό μας και τη σχέση σας. Αυτό υποστηρίζει η σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Hot Mamas, Lou Paget και μάλιστα προτρέπει όλες τις γυναίκες να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται φυσιολογικά, μην αρνείστε τους οργασμούς σας.

ζευγάρι αγκαλιά χαρούμενο

Οι οργασμοί δεν είναι απειλή για μια υγιή εγκυμοσύνη.
Η ανησυχία πολλών μαμάδων είναι αν δημιουργούν πρόβλημα στο έμβρυό τους και κατά πόσο είναι ασφαλές όταν νιώθουν οργασμούς ή έρχονται σε επαφή με τον σύντροφό τους! Οι ειδικοί τονίζουν πως όταν η μαμά είναι χαρούμενη, το παιδί λαμβάνει όλα τα προτερήματα αυτής της χαράς μέσα από διάφορες οργανικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα εκείνη τη στιγμή στο σώμα.

Εάν ο γιατρός, σας έχει διαβεβαιώσει ότι η εγκυμοσύνη είναι φυσιολογική και εξελίσσεται ομαλά – δεν υπάρχει δηλαδή κίνδυνος για πρόωρο τοκετό και δεν υπάρχουν επιπλοκές – τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος φοβίας.

Πιο δυνατοί και καλύτεροι από ποτέ
Λόγω της αυξημένης ροής αίματος στη μήτρα άλλα και στα γεννητικά όργανα μπορεί να κάνει τον οργασμό πολύ πιο έντονο. Επιπλέον, τα χείλη του αιδοίου διογκώνονται, γίνονται υπερευαίσθητα στην αφή και διεγείρονται πολύ πιο εύκολα. Οι ορμόνες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, κυρίως η ωκυτοκίνη. Πολλές γυναίκες αναφέρουν πως έχουν δυνατούς, γεμάτους οργασμούς ακόμα και στη φάση του θηλασμού.

κοιλιά εγκύου με πατέρα

Το σχήμα της κοιλιάς και οργασμοί
Όταν οι μύες της μήτρας και της κοιλιάς έλθουν σε συγχρονισμό από έναν οργασμό, τότε θα παρατηρήσετε πως το σχήμα της κοιλιάς θα αλλάξει! Συχνά οι γυναίκες αναφέρουν πως παίρνει μια τριγωνική  μορφή είτε στο κέντρο της κοιλιάς είτε στο πλάι. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι κάτι φυσιολογικό.

Αυτό που θα πρέπει να σας ανησυχεί είναι μια αιμορραγία, έντονοι πόνοι κατά τη διάρκεια της επαφής, αδιαθεσία και οτιδήποτε σας κάνει να αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά(το ένστικτο λειτουργεί).

Κράμπες πριν και μετά
Μετά τον οργασμό, είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε κάποιες κράμπες στη μήτρα. Αυτές είναι οι συστολές της μήτρας, και στην πραγματικότητα συμβαίνει κάθε φορά μετά από έναν οργασμό. Απλά δεν τους αισθανόσασταν πριν την εγκυμοσύνη, αφού η μήτρα ήταν χαμηλά και όχι κοντά στον ομφαλό που βρίσκεται τώρα! Η ένταση μπορεί να ποικίλλει από γυναίκα σε γυναίκα (και από οργασμό σε οργασμό).

ζευγάρι αγκαλιά έγκυος

Αν όλα βαίνουν καλώς στην εγκυμοσύνη σας και είστε υγιείς, να μην ξεχνάτε πως ο σύντροφος σας έχει εξίσου ανάγκη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η οξυτοκίνη απελευθερώνεται σε μεγάλες ποσότητες στο αίμα κατά τον οργασμό και σχετίζεται με την ισχυροποίηση της αγάπης και της εμπιστοσύνης μεταξύ των συντρόφων – δηλαδή όλα τα δομικά στοιχεία μιας σταθερής σχέσης.

«Το σεξ αποτελεί το καλύτερο φυσικό υπνωτικό, μιας που μας καλμάρει και μας ηρεμεί». δόκτωρ Loralei Thornburg καθηγήτρια Μαιευτικής & Γυναικολογίας.

«Οι οργασμοί εκφέρουν αδρεναλίνη και έτσι απελευθερώνεται το στρες»
Ari Brown, MD, παιδίατρος.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr