•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 12 C
    Αθήνα
Πάμε άτα

Χειμωνιάτικες βόλτες με το μωρό

( λέξεις)
Χειμωνιάτικες βόλτες με το μωρό

Αν το μωράκι σου γεννήθηκε την άνοιξη ή το φθινόπωρο τότε ανάμεσα στα τόσα άγχη, την έλλειψη ύπνου και τις υποχρεώσεις, ευτυχώς έχεις μια έγνοια λιγότερη. Ο καιρός είναι ιδανικός για ατελείωτες βόλτες (μέχρι να κοιμηθεί και να χαλαρώσεις κι εσύ). Τι γίνεται όμως αν το μωρό σαραντίσει κι έξω έχει κρύο; Η απάντηση είναι απλή: Ό,τι κάνουν και οι Βορειοευρωπαίες.

Το μωρό πρέπει να πάρει αέρα (κι εσύ μαζί) και ο κρύος καιρός δεν πρέπει να σε εμποδίσει. Αρκεί να είσαι προετοιμασμένη και να έχεις το κατάλληλο καρότσι!

  • Ντύσε καλά το μωρό: Φόρα στο μικρό σου τα κατάλληλα ρούχα για την εποχή, δηλαδή ό,τι φοράς κι εσύ συν ένα ρουχαλάκι παραπάνω. Τον χειμώνα ένα φορμάκι, ένα μακρυμάνικο μπλουζάκι, ένα παντελόνι, κάλτσες ζεστές, παπουτσάκια, γαντάκια κι ένα μπουφάν σε γενικές γραμμές είναι αρκετά.
  • Να χρησιμοποιείς τον ποδόσακο του καροτσιού, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένος για να κυκλοφορεί σωστά ο αέρας και να μην υπερθερμαίνεται το μωρό. Αν δεν έχεις, τότε χρησιμοποίησε ένα κουβερτάκι αλλά πρόσεξε ώστε να τυλίξεις το μωρό μέχρι κάτω από τους ώμους.
  • Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί την αδιάβροχη κουκούλα για το καρότσι. Αν δεις ότι το πάει για βροχή, απόφυγε να κάνεις βόλτα με το μωρό αφού τα ελληνικά πεζοδρόμια και οι πλατείες δεν είναι ιδανικά για βροχερές… βόλτες!
  • Να κάνεις μια σύντομη βόλτα. Αν το μωρό έχει κόκκινα μαγουλάκια ή πολύ κρύα χέρια σημαίνει ότι κρυώνει.
  • Μην βγεις για βόλτα αν έχει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ή αν χιονίζει. Αν χιονίζει κι έχει ήλιο, τότε συμβουλέψου τον παιδίατρό σου για τη χρήση αντηλιακής κρέμας. Αν το μωρό είναι πάνω από 6 μηνών καλό είναι να εφαρμόσεις λίγη αντηλιακή στο πρόσωπό του.
  • Αν κάνετε βόλτα με το αμάξι, φρόντισε να μην βάλεις το μωρό στο βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου με πολύ χοντρό μπουφάν, γιατί θα υπάρχει μεγάλη απόσταση από τις ζώνες ασφαλείας και σε περίπτωση φρεναρίσματος δεν θα παρέχουν όση ασφάλεια χρειάζεται.
  • Για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό θα είναι ζεστό μπορείς τις κρύες μέρες να χρησιμοποιείς το μάρσιπο. Θα είναι κοντά στο σώμα σου και θα ζεσταίνεται, ενώ θα είναι και πιο ήρεμο στην αγκαλιά σου. 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr