•   Πέμπτη, 18 Απριλίου
  • 18 C
    Αθήνα
Εγκυμοσύνη & More

Τακούνια στην εγκυμοσύνη. Τελικά μας κάνουν κακό;

( λέξεις)
Τακούνια στην εγκυμοσύνη. Τελικά μας κάνουν κακό;

Όμως τι γίνεται την περίοδο της εγκυμοσύνης; Κατά πόσο είναι επικίνδυνο το να φοράμε γόβες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας; Εγώ θα σας πω κάτι, μια φορα φόρεσα πιο ψηλά παπούτσια και ένιωσα τόσο πολύ το αίσθημα του φόβου που επέστρεψα πίσω και έβαλα τα αθλητικά μου!

Για όλες εσάς λοιπόν, που ετοιμάζεστε να γίνετε μανούλες μέσα στο καλοκαίρι ή διανύετε την περίοδο της εγκυμοσύνης σας χρήση των ψηλοτάκουνων χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. 

Τι πρέπει να γνωρίζετε. 
Αυτό που σίγουρα όλες μας δεν ξέραμε είναι ότι τα γυναικεία ψηλοτάκουνα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 4 εκατοστά. Σε αντίθετη περίπτωση η πίεση που ασκείται στα δάκτυλα είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάλοι, φουσκάλες και φυσικά πολύ έντονοι πόνοι που αργότερα θα αποβούν επώδυνοι. 

τακουνια

Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την πολύωρη χρήση τακουνιών;
Ουκ εν το πολλώ το ευ. Τι σημαίνει αυτό; Καλό είναι να χρησιμοποιείτε τα τακούνια σας "τόσο...όσο". Η εκτεταμένη χρήση τακουνιών δημιουργεί προβλήματα στη μέση και στην πλάτη, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που προκαλούνται αλλοιώσεις στο πέλμα και στα δάχτυλα των ποδιών. 

Τακούνια και εγκυμοσύνη.  
Η χρήση ψηλών τακουνιών την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να επιφέρει αλλαγές στο πόδι σας και αυτό πολύ απλά γιατί το βάρος σας αυξάνεται και η μέση σας επιβαρύνεται ενώ ο οργανισμός σας αυξάνει την κατακράτηση των υγρών του. Συνεπώς καλό είναι όσο αυξάνεται το βάρος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να κατεβαίνετε σε κλίμακα στο ύψος των παπουτσιών σας για να έχετε λιγότερα προβλήματα.

Αν έπρεπε να σας δώσω μία συμβουλή για αυτούς τους 9 μήνες είναι να είστε όσο πιο άνετα γίνεται! Τόσο στα ρούχα σας όσο και στα παπούτσια σας! Έχετε άπειρο καιρό μπροστά σας για να φορέσετε τις αγαπημένες σας ψηλοτάκουνες γόβες! Τώρα πάμε για φλατ σανδάλια!!!

Με το καλό!!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr