•   Παρασκευή, 26 Απριλίου
  • 14 C
    Αθήνα
Γονείς - Μαμά

Τα είδη των μαμάδων. Εσύ σε ποιο ανήκεις;

( λέξεις)
Τα είδη των μαμάδων. Εσύ σε ποιο ανήκεις;

Πριν από λίγο καιρό, στο Σπίτι μου Σπιτάκι μου, με την Κωνσταντίνα, είπαμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό, με έμπνευση τις δικές μας μαμάδες, τις φίλες μας και όλες τις μαμάδες που συναντάμε έξω! Στην παρέα μας είχαμε τον σύμβουλο ψυχικής υγείας Νεκτάριο Κοσμά, που χώρισε τις μαμάδες σε “είδη” πάντα βέβαια με μια δόση χιούμορ, καθώς όπως πολύ σωστά σημείωσε “ όλες οι μαμάδες, ό,τι κάνουν, το κάνουν από αγάπη και από το άγχος τους να είναι οι καλύτερες μαμάδες για τα παιδιά τους”.

Εσείς σε ποιο είδος ανήκετε λοιπόν;

Η μαμά φίλη
Είναι η πλήρης κατατοπισμένη για όλα τα ενδιαφέροντατων παιδιών. Συμμετέχει στις δραστηριότητές τους, γνωρίζει τα πάντα γύρω απο αυτές και η σχέση της με τα παιδιά είναι μερικές φορές πιο στενή από ό,τι πρέπει.

Η αγχωτική
Διακατέχεται από μια αδικαιολόγητη ανυσηχία για την πορεία των παιδιών. Αγχώνεται με το παραμικρό, είναι πάντα έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε "παραστράτημα".

Η ανταγωνιστική 
Αρέσκεται στο να κάνει συγκρίσεις, θεωρεί πως το δικό της παιδί υπερτερεί και συνήθως ανεβάζει την αυτοπεποίθησή του ψηλά.

Η ελεγκτική
Δεν της ξεφεύγει τίποτα απο την προσοχή της. Επιβραβεύει, εγκρίνει, απορρίπτει, πάντα όμως έχοντας τον απόλυτο έλεγχο.

Η επιεικής
Γλυκειά, υποχωρητική, δικαιολογητική, βρίσκει δυσκολία να είναι πειθαρχική.

Η τελειομανής
Προγραμματίζει τα πάντα λεπτομερώς. Όλα είναι οργανωμένα και έχει μια λύση για κάθε πρόβλημα.

Η ενημερωμένη - οριοθετημένη
Η μητέρα που διαθέτει τα καλύτερα χαρακτηριστικά όλων των άλλων. Στοργική, ενημερωμένη και διαβασμένη.Ξέρει να ειναι επιεικής εκεί που πρέπει,γλυκιά αλλά και αυστηρή θέτοντας πάντα όρια.

Αν έπρεπε να διαλέξω πού ανήκω εγώ, θα έλεγα ίσως.. παντού! Κάθε μέρα με τα παιδιά μου, βλέπω να αναπτύσσεται μέσα μου ένα από τα παραπάνω είδη και την επόμενη ένα άλλο. Τελικά οι μαμάδες, είμαστε σύνθετα αλλά και τόσο αξιαγάπητα πλάσματα!

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr