•   Πέμπτη, 25 Απριλίου
  • 16.1 C
    Αθήνα
Συνεντεύξεις

Εύη Σταθάτου

( λέξεις)
Εύη Σταθάτου

1. Πώς ένιωσες όταν έμαθες ότι είσαι έγκυος;
Όταν έμαθα ότι έμεινα έγκυος στα δίδυμα αγόρια μου είχα μεγάλη χαρά. Μόνο που δεν ήξερα ότι είναι δύο! Όταν το ανακάλυψα, στον τρίτο πια μήνα, έπαθα πραγματικά σοκ. Δεν το περιμένα καθόλου!

2. Πόσο έτοιμη αισθανόσουν τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης;
Καθόλου έτοιμη μπορώ να σου πω, γιατί μέχρι τότε δεν είχα καμία σχέση με μικρά παιδιά. Ήμουν η πρώτη από τις φίλες μου που θα γινόμουν μαμά και με φόβιζε λίγο το γεγονός ότι ξαφνικά θα έπρεπε να θυσιάσω πολλά από αυτά που έκανα πριν στην καθημερινότητά μου.

3. Η στιγμή της γέννησης... Τι θυμάσαι από εκείνα τα λεπτά;
Θυμάμαι τόσο έντονα τα μωρά μου όταν οι μαίες ακούμπησαν και τα δύο επάνω μου, αμέσως μόλις γεννήθηκαν. Δεν θέλω να ξεχάσω ποτέ αυτή στιγμή. Μόνο στη σκέψη συγκινούμαι πάρα πολύ και μου έρχονται δάκρυα στα μάτια.

4. Αν έπρεπε να περιγράψεις τον εαυτό σου ως μαμά με 3 λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;
μαμά - λύκαινα (όποιος πειράξει τα παιδιά μου την έβαψε), μαμά - φίλη (προσπαθώ πολύ να είμαι), μαμά - Ελληνίδα (βάλε μπουφάν, φάε το φαγητό σου και όλα αυτά που κορόιδευα παλιότερα)

5. Ποια είναι η πιο τρυφερή στιγμή που έχετε περάσει με το παιδί σου;
Αχ, είναι πολλές. Και είναι μικρές, καθημερινές. Οι πιο τρυφερές είναι αυτές που ξυπνάνε μέσα στη νύχτα και έρχονται στο κρεβάτι μας. Τότε μου κάνουν τις πιο ωραίες αγκαλιές…

6. Περνώντας ο καιρός, συνειδητοποιείς πως μαμά είναι:
Πρόκληση, δέσμευση και αγάπη, πάνω απ’ όλα, αγάπη άνευ όρων. Μην περιμένεις ότι θα πάρεις ακριβώς την ίδια αγάπη από τα παιδιά σου. Αυτά θα τη δώσουν στα δικά τους παιδιά. Έτσι γίνεται. Η μαμά όμως είναι εκεί για να αγαπά πάντα χωρίς να περιμένει τίποτα.

7. Αν έπρεπε να δώσεις μια συμβουλή στις άλλες μαμάδες αυτή θα ήταν να:
Δεν μου αρέσουν πολύ οι συμβουλές. Αλλά αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι με τα παιδιά χρειάζεται πρώτα απ’ όλα επικοινωνία. Να διαθέτουμε χρόνο για να τα ακούμε. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τα παιδιά μας.

8. Αν μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή (και να σε ακούσει) στο παιδί σου θα ήταν:
Να πιστεύει στον εαυτό του, να πιστεύει ότι αξίζει και ότι θα καταφέρει πολλά όμορφα πράγματα στη ζωή του. Το λέω και στους τρεις πολύ συχνά….

9. Τι σου έμαθε η δική σου μαμά και το εφαρμόζεις κι εσύ;
Να παίζω δίκαια, να είμαι ευγνώμων για ότι καλό υπάρχει στη ζωή μου και να στοχεύω το καλύτερο. Αυτά θέλω να περάσω και στα παιδιά μου.

10. Και τελικά... Γιατί μαμά;
Γιατί η ζωή είναι ωραία και το να είσαι μαμά είναι ευλογία!

article 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr