•   Παρασκευή, 19 Απριλίου
  • 14 C
    Αθήνα
Συνεντεύξεις

Zανίνα Βάσση

( λέξεις)
Zανίνα Βάσση

H Zανίνα Βάσση είναι ένα κορίτσι που μόλις το γνωρίσεις, απλά χαμογελάς. Η θετική της ενέργεια και η διάθεσή της να δημιουργήσει ξεχυλίζουν και η ίδια με εξαιρετικές σπουδές σε Φιλολογία και Γλωσσολογία, αρθρογραφεί με το ιδιαίτερο στυλ της, όταν φυσικά δεν έχει στην αγκαλίτσα της την Αθηνά. Την δύο ετών κόρη της που της έχει κλέψει την καρδιά!

1. Πώς ένιωσες όταν έμαθες ότι είσαι έγκυος;
Θυμάμαι ότι αιφνιδιάστηκα ευχάριστα! Έμαθα ότι ήμουν έγκυος, μόλις τον πρώτο μήνα μετά τον γάμο μου. Ήταν μια περίοδος που είχα αποφασίσει να τη ζήσω σε πιο χαλαρούς ρυθμούς για να χαρώ βαθιά το διάστημα της έγγαμης συμβίωσης! Όμως...η μικρούλα ήρθε στη ζωή μας νωρίς και το γεγονός αυτό μου έφερε εκτός από ευτυχία και ανυπομονησία, μια γλυκειά ανασφάλεια και ένα απρόσμενο αίσθημα ευθύνης!

2. Πόσο έτοιμη αισθανόσουν τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης;
Κοιτάζοντας πίσω τώρα, καταλαβαίνω πως δεν ήμουν αρκετά έτοιμη! Φανταζόμουν τη στιγμή που θα κρατήσω το μωρό μου στα χέρια μου, όμως κάθε μέρα ήταν για εμένα μια εμπειρία και μια ανακάλυψη. Μάθαινα να ζω μαζί του και μέσα από τη σχέση μας μάθαινα καλύτερα ποιός άνθρωπος ειμαι στα αλήθεια και εγώ.

3. Η στιγμή της γέννησης... Τι θυμάσαι από εκείνα τα λεπτά;
Τη γαλήνη που ένιωσα όταν κράτησα τη μικρούλα στην αγκαλιά μου! Την κοίταξα στα μάτια και σκέφτηκα πως τώρα πια είχα κάποιον πραγματικά «δικό» μου άνθρωπο, ένα κομμάτι μου να μοιράζομαι τις αλήθειες της ζωής - κάτι σαν υπόσχεση για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

4. Αν έπρεπε να περιγράψεις τον εαυτό σου ως μαμά με 3 λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;
Δοτική, υπομονετική, δραστήρια!

5. Ποια είναι η πιο τρυφερή στιγμή που έχετε περάσει με το παιδί σου;
Κάθε βράδυ έχουμε λίγο πριν τον ύπνο, τη δική μας στιγμή, όταν αφιερώνουμε χρόνο να διαβάσουμε το αγαπημένο της βιβλίο. Συνήθως, κατά την ανάγνωση, της κρατάω το χέρι και τη φιλάω τρυφερά! Πρόσφατα, μετά την αγαπημένη αυτή συνήθεια και αφού έκλεισε το φως, η μικρούλα ξύπνια ακόμη, με χάιδεψε στο πρόσωπο και χαμογέλασε! Ήταν από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου!

6. Περνώντας ο καιρός, συνειδητοποιείς πως μαμά είναι:
Είναι ένας άνθρωπος ανεξάντλητος και ακούραστος που μαθαίνει μέσα από τη μητρότητα το σπουδαιότερο πράγμα στη ζωή, να βάζει κάποιον άλλο άνθρωπο πάνω από τον εαυτό του, το παιδί του!

7. Αν έπρεπε να δώσεις μια συμβουλή στις άλλες μαμάδες αυτή θα ήταν να:
« Να σκέφτονται σαν παιδιά!»

8. Αν μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή (και να σε ακούσει) στο παιδί σου θα ήταν:
«Στη ζωή να είσαι ελεύθερος άνθρωπος στο πνεύμα και στο σώμα και με αυτή την ελευθερία να αξιολογείς και να πορεύεσαι».

9. Τι σου έμαθε η δική σου μαμά και το εφαρμόζεις κι εσύ;
Να μην εγκαταλείπω τα όνειρα μου επειδή έγινα μαμά! Να γίνομαι κάθε μέρα, μέσα από τη δουλειά μου, τα πράγματα που μαθαίνω, τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι, η μητέρα που θα έκανε το παιδί μου να νιώθει περήφανο.

10. Και τελικά... Γιατί μαμά;
Γιατί δεν υπάρχει πλουσιότερο συναίσθημα. Γιατί σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Γιατί μέσα από τη μητρότητα, ανακαλύπτεις την αλήθεια της ζωής τελικά.

article 2 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr