•   Πέμπτη, 18 Απριλίου
  • 21 C
    Αθήνα
Βρέφος & More

Το λεξικό του gatimama - Τί χρειάζεστε για το μωρό σας;

( λέξεις)
Το λεξικό του gatimama - Τί χρειάζεστε για το μωρό σας;

Σελτεδάκι
Το σελτεδάκι είναι μια απορροφητική πετσέτα, αδιάβροχη από την πίσω πλευρά και πάνω σε αυτό αλλάζουμε το μωρό μας κάθε φορά που θα λερωθεί. Επίσης το βάζουμε πάνω στο στρώμα της κούνιας, στο καροτσάκι, στο ρηλάξ, στην καλαθούνα προστατευοντάς τα από τα τσισάκια ή τον εμετό που μπορεί να κάνει το βρέφος.

Σεντονάκι αγκαλιάς ή αλλιώς πάνα χασέ
Η πάνα χασέ είναι ένα τετράγωνο σεντονάκι 100% βαμβακερό και την χρειαζόμαστε σε κάθε δραστηριότητα με το μωρό μας. Την στρώνουμε σαν σεντονάκι στο καρότσι, στο ρηλάξ, στην καλαθούνα ή στον καναπέ μας. Μην ξεχνάτε να τυλίγετε πάντα το μωρό σας με μια πάνα χασέ πριν το αγκαλιάσουν φίλοι και συγγενείς. Έτσι φροντίζετε για την υγιεινή του μωρού κάθε στιγμή εντός και εκτός σπιτιού.

Σεντονάκι φανελένιο ή αλλιώς πάνα φανέλα
Η πάνα φανέλα είναι ένα τετράγωνο φανελένιο σεντονάκι που την προτιμούμε για να χουχουλιάσουμε το μωρό μας στην αγκαλιά μας καθώς δημουργεί μια ευχάριστη ζεστασιά στο μωρό μας.

Λαβέτα
Η λαβέτα είναι ένα απορροφητικό τετράγωνο πετσετάκι 100% βαμβακερό, που το βάζουμε πάνω στον ώμο μας για να ρευτεί το μωρό μας χωρίς να λερώσει. Μπορούμε επίσης να τη χρησιμοποιήσουμε για να  καθαρίσουμε το προσωπάκι και τα χεράκια του μωρού μας από τα σαλάκια του.

Πετσέτα λουτρού
Θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα σετ πετσέτες που θα ανήκουν αποκλειστικά στο μωρό, τις οποίες θα χρησιμοποιείτε από την αρχή και για τα επόμενα χρόνια.

Πικέ κουβέρτα
Η πικέ κουβέρτα χρησιμοποιείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες για να σκεπάζουμε το μωρό μας.

Βελουτέ κουβέρτα
Η βελουτέ κουβέρτα χρησιμοποιείται κυρίως τους χειμερινούς μήνες για να σκεπάζουμε το μωρό μας.

Fliss κουβέρτα
Η fliss κουβέρτα είναι μια λύση για τους χειμερινούς μήνες για μέσα στο σπίτι. Είναι λεπτή αλλά ταυτόχρονα ζεστή και βολεύει πολύ για την αγκαλιά και για το κρεβάτι όταν το σπίτι μας είναι αρκετά ζεστό.

Ζιπουνάκι
Το ζιπουνάκι είναι το εσώρουχο του μωρού μας. Είναι φτιαγμένο από μακό ύφασμα, 100% βαμβακερό, και καθώς είναι ολόσωμο, κρατά την κοιλίτσα και την πλατούλα του πάντα καλλυμένη και ζεστή. Τα ζιπουνάκια είναι αμάνικα, κοντομάνικα και μακρυμάνικα ανάλογα με την εποχή.

Πυτζαμάκι
Το πυτζαμάκι είναι ένα ολόσωμο φορμάκι 100% βαμβακερό. Το φοράμε στο μωρό μας για τον ύπνο αλλά και όλες τις ώρες μέσα στο σπίτι. Ειδικά τους πρώτους μήνες βολεύει πολύ για μέσα στο σπίτι καθώς είναι εύκολο στο πλύσιμο και δεν μας κουράζει να το αλλάζουμε όσες φορές και αν λερωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπνόσακος
Ο υπνόσακος είναι μια ολόσωμη φόρμα επενδυμένη με βάτα. Το φοράμε το μωρό μας μετά τον 6ο μήνα την ώρα του ύπνου προστατεύοντας το από το κρύο σε περίπτωση που ξεσκεπαστεί, κάτι που συμβαίνει συχνά από την ηλικία αυτή και μετά. Ο υπνόσακος μπορεί επίσης να φορεθεί και σαν σάκος εξόδου.

Μπάνιο
Οι ειδικές μπανιέρες για τα μωρά είναι απαραίτητες για την ασφάλεια του μωρού μας, Προτιμήστε μια μπανιέρα με άνετο εσωτερικό χώρο και χωρίς προεξοχές έτσι ώστε να μπορείτε να ξαπλώσετε το μωρό σας και να το πλύνετε χωρίς να χτυπήσει.

Σφουγγάρι ασφαλείας
Το σφουγγάρι ασφαλείας απλοποιεί την δαδικασία του μπανιαρίσματος του μωρού μας. Ακουμπάμε το σφουγγάρι μέσα στην μπανιέρα και ξαπλώνουμε το μωρό μας πάνω σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο το μωρό μας στηρίζεται μέσα στο μπάνιο με ασφάλεια χωρίς να γλιστράει και έτσι εμείς έχουμε ελεύθερα τα χέρια μας για να το περιποιηθούμε και να το πλύνουμε.

Γλίστρα μπάνιου
Η γλίστρα είναι ένα βοηθητικό αξεσουάρ για το μπάνιο. Είναι φτιαγμένη από πετσέτα 100% βαμβακερή που στηρίζεται σε ένα μεταλλικό κελετό. Βοηθάει το μωρό μας να μην γλιστράει μέσα στο μπάνιο και εμάς να το μπανιαρίζουμε με ευκολία και ασφάλεια.

Κρεβατάκι
Κάποιες εταιρίες κατασκευάζουν κρεβάτια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν μοντέλα που ξεκινούν από λίκνο, μετατρέπονται σε κρεβατάκι και μπορεί να γίνουν μεγαλύτερα κρεβάτια και να σας εξυπηρετήσει για μερικά χρόνια ακόμα!

Αλλαξιέρα
Μία αλλαξιέρα είναι απαραίτητη για να αλλάζετε άνετα το μωρό σας και είναι κάτι που θα χρησιμοποιείτε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φροντίστε να διαθέτει ένα βοηθητικό ράφι αποθήκευσης για να μπορείτε να βάζετε μέσα τις πάνες, τα μωρομάντηλα και τα πανάκια από μουσελίνα.

Το κάθισμα για το αυτοκίνητο
Το κάθισμα του αυτοκινήτου θα πρέπει να έχει τοποθετηθεί πριν το τοκετό, ώστε να μπορέσετε να μεταφέρετε το μωρό σας στο σπίτι. Ψάξτε για καθίσματα που να είναι κατάλληλα για νεογέννητα και μέχρι τεσσάρων ετών. Είναι πολύ σημαντικό να στερεώσετε το κάθισμα σωστά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και σε κάθε περίπτωση είναι πολύ ασφαλέστερο για το μωρό σας να το τοποθετείτε ανάποδα στο πίσω κάθισμα.

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr