•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 20 C
    Αθήνα
Συνεντεύξεις

Ανθή Διαμάντη

( λέξεις)
Ανθή Διαμάντη

Η Ανθή, κοινωνική λειτουργός και ίσως ένα από τα πιο γλυκά κορίτσια που θα έχεις γνωρίσει, απαντάει στο ερωτηματολόγιο του “Γιατί Μαμά” και σε πολλές ερωτήσεις με κάνει να δακρύζω. Ο γιος της, ο Αντώνης που είναι σήμερα 2 ετών, είναι σίγουρα ένα πολύ πολύ τυχερό παιδάκι που την έχει μαμά!

1. Πώς ένιωσες όταν έμαθες ότι είσαι έγκυος;
Όταν έμαθα πως είμαι έγκυος τα συναισθήματα ήταν τόσα πολλά. Χαρά, ενθουσιασμός, φόβος και ανασφάλεια για τον νέο μου ρόλο.

2. Πόσο έτοιμη αισθανόσουν τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης;
Καθόλου έτοιμη θα έλεγα. Ήταν ένα γεγονός για το οποίο ανυπομονούσα να συμβεί και το περίμενα πιστεύοντας ότι είμαι πολύ έτοιμη. Όταν όμως το συνειδητοποιείς, ξαφνικά οι ανασφάλειές σου, στήνουν πανηγύρι!

3. Η στιγμή της γέννησης... Τι θυμάσαι από εκείνα τα λεπτά;
Θυμάμαι πολύ έντονα την αγωνία μου να ακούσω το κλάμα του μωρού και έπειτα να βεβαιωθώ ότι είναι καλά.

4. Αν έπρεπε να περιγράψεις τον εαυτό σου ως μαμά με 3 λέξεις, ποιες θα ήταν αυτές;
Υπερβολική, υπερ-ευαίσθητη και υπερ-αναλυτική!

5. Ποια είναι η πιο τρυφερή στιγμή που έχετε περάσει με το παιδί σου;
Είναι τόσες οι τρυφερές στιγμές μας που δυσκολεύομαι να επιλέξω. Ίσως η στιγμή που με φώναξε μαμά και με κοίταζε στα μάτια (εντάξει έλιωσα!).

6. Περνώντας ο καιρός, συνειδητοποιείς πως μαμά είναι:
Μαμά είναι η τεράστια ανακάλυψη των δυνατοτήτων σου που πριν απλά δεν γνώριζες πως είχες. Με τον καιρό ολοένα και σε εκπλήσσει ο εαυτός σου για το πόσα αντέχεις και μπορείς. Γιατί είσαι μαμά και είναι τόσο δύσκολο όσο και υπέροχο.

7. Αν έπρεπε να δώσεις μια συμβουλή στις άλλες μαμάδες αυτή θα ήταν να:
Ψυχραιμία! Η τέλεια μαμά δεν υπάρχει. Ας ακολουθήσουμε το ένστικτό μας και τότε σίγουρα όλα θα είναι πιο εύκολα. Άλλωστε κάθε μαμά είναι μοναδική. Και φυσικά, αν η μαμά έχει ψυχική ηρεμία τότε σίγουρα αυτό μεταδίδεται και στα παιδιά της.

8. Αν μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή (και να σε ακούσει) στο παιδί σου θα ήταν:
Να ζήσει την κάθε του στιγμή… σαν παιδί! Με όλη την ανεμελιά, την αθωότητα, τα τρυφερά και αγνά συναισθήματα, τη δημιουργικότητα και όλα αυτά τα υπέροχα που ο άνθρωπος βιώνει ως παιδί.

9. Τι σου έμαθε η δική σου μαμά και το εφαρμόζεις κι εσύ;
Αυτό που μου έμαθε η δική μου μαμά και νιώθω ευγνωμοσύνη γιατί πια το εφαρμόζω κι εγώ είναι να δίνω χώρο στο παιδί μου να είναι ο εαυτός του. Να εκφράζεται με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να μην προσπαθώ να το κάνω το παιδί που ιδανικά είχα πλάσει στη φαντασία μου…

10. Και τελικά... Γιατί μαμά;
Γιατί μαμά είναι η απόλυτη ευτυχία, η απόλυτη ολοκλήρωση και η ολοκληρωτική αγάπη. Αληθινή, δίχως όρια αγάπη. Από αυτή που πριν γίνεις μαμά δεν φανταζόσουν ότι υπάρχει.

FB  facebook.com/diamanti.anthi

Ανθή Διαμάντη

Ανθή Διαμάντη

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr