•   Σάββατο, 20 Απριλίου
  • 19 C
    Αθήνα
Βρέφος & More

ΟΔΗΓΟΣ: Χριστούγεννα με το μωρό.

( λέξεις)
ΟΔΗΓΟΣ: Χριστούγεννα με το μωρό.

Αυτές οι λέξεις μαζί!

“Χριστούγεννα” και “μωρό”! Μα πείτε πόσο όμορφα ταιριάζουν! Μπορεί λίγα χρόνια πριν να ακούγατε Χριστούγεννα και να σκεφτόσασταν μόνο deadlines στο γραφείο, κίνηση στους δρόμους και τραπέζια με θείες που έχετε να δείτε αιώνες, φέτος όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά!

Γιατί τα Χριστούγεννα με το μωρό είναι ΤΕ-ΛΕΙ-Α!

Προσοχή όμως, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιες βασικές οδηγίες προκείμενου τα Χριστούγεννα αυτά να μείνουν στη μνήμη σας ως τα πιο επιτυχημένα, τα πιο τρυφερά, τα πιο μουσικά και όχι ως εκείνα που σας βρήκαν και τους δύο ψόφιους στον καναπέ με μια λαχτάρα να επιστρέψετε στο γραφείο για να… ξεκουραστείτε!

Οδηγός Χριστουγέννων λοιπόν!

1. Το δέντρο.
Αν έχετε μωρό που μπουσουλάει ή μεγαλύτερο παιδάκι, μην στολίσετε το δέντρο με μπάλες που σπάνε. Επιλέξτε μαξιλαρένιες ή ξύλινες μπάλες και σιγουρευτείτε πως ό,τι πιάσει/κατεβάσει/δαγκώσει δεν θα τραυματίσει το μωρό σας.

2. Τα φωτάκια.
Τα μωρά αγαπούν τις λάμψεις, το φως και οτιδήποτε λαμπυρίζει. Όμως προσέξτε πού τοποθετείτε τις πρίζες. Ο Οδυσσέας για παράδειγμα, ό,τι καινούργιο δει στο σπίτι μας, θέλει να το περιεργαστεί. Κάπως έτσι την πατήσαμε με τα φωτάκια των οππίων αναζητούσε τη συνδεσμολογία και έπρεπε να κρύψουμε τις πρίζες γιατί είχε πάθει εμμονή.

3. Οι επισκέψεις.
Σαφώς και θα δείτε φίλους και συγγενείς. Και θα έρθουν και θα πάτε. Όσο κι αν επιμένουν να αγκαλιάσουν το μωρό σας, θα πρέπει να αρνηθείτε διακριτικά. Ένας μεγάλος, μπορεί να είναι φορέας μιας ίωσης και να μην την εκδηλώνει χάρη στα αντισώματα που έχει. Δεν θέλετε το μωράκι σας να περάσει τις γιορτές με πυρετό, έτσι δεν είναι; Δύσκολος ο ρόλος να πεις "δεν στο δίνω αγκαλιά", αλλά εγώ χρησιμοποιώ τη δικαιολογία “δεν σου δίνω την Ιριάνα γιατί θα κλάψει αν δεν την έχω εγώ αγκαλίτσα”! Πιάνει τέλεια!

4. Παππούδες & Γιαγιάδες
Ω ναι, είναι η εποχή τους! Δώστε τους τη χαρά να παίξουν με τα μωρά σας όσο θέλουν! Μπορεί όλο το χρόνο με τις δουλειές και τις υποχρεώσεις να μην τα έχουν χαρεί όσο θα ήθελαν, τώρα όμως είναι η στιγμή να ξεπεράσουν ακόμα και τα όρια που εσείς έχετε θέσει! Μπισκότα, σοκολάτες και μικρά κεράσματα στα μεγαλύτερα παιδιά από τον παππού είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα!

5. Ο Άγιος Βασίλης.
Μπορεί εσείς να τον βλέπετε και να κάνετε flashback στα παιδικά σας χρόνια, σίγουρα όμως δεν θυμάστε ότι στην ηλικία των 2 μπορεί και να τον φοβόσασταν. Ένας τεράστιος άντρας, με κόκκινα ρούχα, κρυμμένο πρόσωπο και μούσια… Για σκεφτείτε το! Δείτε αν το παιδάκι σας τον αντιμετωπίζει θετικά, αλλιώς μην το πιέσετε να τον αγκαλιάσει ή να πάει κοντά του. Θα έρθει η μέρα που θα τον αναζητά, αλλά λίγο αργότερα!

6. Το πρόγραμμα.
Εμείς στο σπίτι, τηρούμε το πρόγραμμα ευλαβικά. Όμως τα Χριστούγεννα εκ των πραγμάτων, το μπανάκι των 8.00 μπορεί να γίνει νωρίτερα ή αρκετά αργότερα. Θυμηθείτε όμως, ότι τα μωρά και τα μικρά παιδάκια νιώθουν ασφάλεια όταν ζουν μέσα σε μια ρουτίνα. Μην δαταράξετε το πρόγραμμά τους σε βάθος γιατί θα τα αγχώσετε, θα εκδηλώσουν μια αλλόκοτη συμπεριφορά και τελικά θα χαλάσουν οι γιορτές όλων σας!

7. Κάτι δικό σας.
Τώρα που είστε τρεις ή τέσσερις, ξεκινήστε κάτι δικό σας. Κάτι που θα κάνετε από εδώ και στο εξής κάθε Χριστούγεννα! Καθιερώστε μια ανταλλαγή δώρων, με δώρα που θα έχει αγοράσει η μαμά και ο μπαμπάς. Θεσμοθετήστε ένα δικό σας παιχνίδι ή ένα απόγευμα που κάθε χρονιά θα κάνετε κάτι οι 3 ή οι 4 σας.

8. Ένα στολίδι κάθε χρονιά!
Αγοράστε από φέτος ένα στολίδι σημαδιακό για τη χρονιά που έρχεται και κάθε χρονιά καθιερώστε την αγορά ενός στολιδιού που θα μπαίνει σε συγκεκριμένο σημείο το δέντρου μέχρι να μεγαλώσει το μωρό σας! Στα 18 του, δώστε του τα όλα συγκεντρωμένα σε ένα κουτί με μία μικρή κάρτα για το καθένα που θα αναγράφει τη χρονολογία και μια γλυκιά ανάμνηση από τα συγκεκριμένα Χριστούγεννα.

9. Η μουσική!
Βάλτε μουσικές στο σπίτι σας! Μπείτε εδώ και πατήστε το play από το πρωί που ξυπνάτε! Τα μωρά αγαπούν τις ήρεμες και τις χαρούμενες μουσικές! Αυτά τα Χριστούγεννα θα τις αγαπήσετε κι εσείς! Άλλωστε το playlist που φτιάξαμε στο Giati Mama για τα φετινά Χριστούγεννα, είναι αφιερωμένο σε μικρά και μεγάλα παιδιά!

Χριστούγεννα 

Μπορεί επίσης να σε ενδιαφέρουν

Στην ίδια κατηγορία

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την εγγραφή σας στο newsletter, δίνετε τη συγκατάθεσή σας
να λαμβάνετε ενημερώσεις στο email σας από το giatimama.gr